ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 21, 2009

21mach 2009.

Inilah Rumah Jawa terkaya di Malaysia dan mungkin Asia ?

Ruang depan rumah , ini gambar kereta pekerja , 30 ke 50 biji kereta senang saja boleh masuk. Kalau jadi Ketua Pemuda dan jadi menteri , bayangakanlah betapa besarnya lagi istana ini. Istana ini kita gelar sebagai Istana Meroyan.


Dari atas - Siap bertembok macam Tembok Besar CinaAda air terjun sekali dan Taman Firdaus , manalah Wak ini ambil duit banyak ini.


Antara tembok yg mengelilingi rumah ini , bayangkan bila tembok ini kita lihat sejauh ini masih bertembok. Besar sungguh kawasan rumah ini. Jom kita buat rombongan.


Tentu ramai yang tidak tahu kenapa gambar istana ini wak paparkan dalam blog ini, Sebenarnya wak berbangga kerana bukan mudah bagi seorang anak Jawa untuk memiliki rumah sebesar rumah ini, jika dinilaikan semula harga rumah ini tidak kurang dari 15 juta. Berapa sangat gaji jawa ini dahulu , itu baru harga rumah belum lagi meintanance rumah ini. Beruntunglah Pemuda UMNO jika Kalaulah empunya rumah ini menjadi Ketua Pemuda UMNO . Bolehlah selalu berkunjung ke rumah ini., sebelum ini kecoh mereka mengenakan Istana arwah Dato' Zack. Ini bukan istana lagi , White House pun tak macam ini.

White House siapa ini, disini wak akan bawa anda meneroka ke kawasan rumah ini dengan gambar yang wak terima , tapi wak tidak boleh terokai semua , maklum lah gambar curi-curi. Bolehlah kalau nak buat rombongan untuk melawat satu lagi tempat bersejarah dan cantik bagaikan kawasan peranginan. Alamat tepat tidak tahu , tapi inilah jalannya, 7 / 1 L Jalan Suasa . Shah Alam. Rumah ini dikatakan masih dalam pembinaan.Kalau nak tahu rumah siapa ini dengan lebih lanjut , cheklah sendiri kat Pejabat Tanah. Siapa lagi yang mampu untuk memiliki rumah sebesar ini ?

1 comment:

Anonymous said...

cakap saja orng umno/bn ini 41,30thn khidmat utk parti...apa yg khidmatnya....rumah sebesar ini kereta 20-30 biji duit dlm ata nama org lain...

rakyat jng l;g tertipu dgn org seperti ini....