ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 17, 2009

17/04/2009. Jumaat.

TOKOH PEMIMPIN TERPILIH DIDUNIA.Pejabat Ketua Pembangkang Parlimen Dato' Seri Anwar Ibrahim melaporkan, pimpinan Pakatan Rakyat itu dicalonkan oleh majalah 'Time' antara 100 tokoh paling berpengaruh di dunia. Pencalonan tersebut memberi kredit kepada Malaysia iaitu di kalangan orang Melayu, memang mampu menampilkan tokoh berwibawa, berkarisma dan setanding dengan pimpinan negara luar. Bagaimanapun sikap Pateh Karma Wijaya yang berakar umbi dalam pimpinan Melayu, legenda Hang Tuah dan Hang Jebat menjadi tragedi yang ditangisi sepanjang zaman. Justeru dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabat Dato' Seri Anwar hari ini (15 April 2009) menjelaskan:

"Majalah antarabangsa Time sekali lagi mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai antara 100 orang tokoh paling berpengaruh dunia untuk tahun 2009. Pada tahun lalu, Anwar diiktiraf sebagai antara tokoh paling berpengaruh dalam kategori Pemimpin & Revolusioner sebaris dengan Barack Obama, Hillary Clinton, Dalai Lama dan Vladimir Putin.Sekiranya anda ingin memilih calon tokoh berpengaruh dunia untuk tahun 2009, anda boleh layari pautan di bawah:

The 2009 TIME 100 Finalists

No comments: