ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 24, 2009

24.04.2009. Jumaat.

APA DAH JADI kemudahan asas penduduk taman DI TEMPAT ANDA?

Setahun telah berlalu rakyat Selangor mengharapkan Kerajaan Pakatan Rakyat dapatlah menangani masaalah-masaalah yang dihadapi olih rakyat. Di Kuala Langat, pentadbiran dari pimpinan kerajaan Negeri, rakyat merasa kesal kerana perbagai masaalah tidak dapat tangani dengan baik.

Tempat yang dimaksudkan adalah di Taman Bistari Brooklan. Seperti dalam gambar yang terpapar, bangunan balai raya yang baru dibina olih pimpinan BN yang lalu, sekarang terbiar dan tidak dijaga dengan baik untuk kepentingan rakyat. Sepatutnya bangunan ini perlu dijaga dengan baik dan diguna.

Hanyar merasa kecewa apabila menerima aduan dari penduduk taman Bistari mengadu, balai raya tidak diurus olih majlis daerah. Dimaklumkan kawasan taman, pengurusan pentadbiran balai raya adalah urusan majlis daerah dan diselenggara olih Ahli Majlis yang berkenaan. (seperti dalam gambar)

Pengadu menceritakan semasa selepas PRU 12, bertukarnya kerajaan negeri, balai raya itu masih cantik dengan kelengkapan tingkap serta pintu dan bumbong yang berkeadaan baik. Hanya tidak mempunyai kelengkapan arus letrik dan paip air juga tandas sahaja.


Sementara itu juga terdapat pengusaha menternak burung layang-layang di bangunan deretan kedai yang berdekatan balai raya berkenaan. (lihat seperti dalam gambar)
Pandangan depan bangunan kedai dijadikan rumah burung layang-layang
Pandangan belakang rumah burung layang-layang.
Penduduk taman, mohon pada yang berwajib mengambil tindakan supaya selenggara semula agar tempat kemudahan awam itu dapat diguna olih penduduk untuk kepentingan penduduk taman.

1 comment:

Wak L... said...

Hati-hati dengan ahli majlis ni. Beliau bukan lah membantu Parti dan kerajaan PR.
Ramai dah mengadu salah laku dia.
Apa-apapun NorAzmi kena bertanggung jawab. pasal dia bawa masuk tanpa ada mesuarat untuk kemasukannya dengan jawatan kuasa bahagian. Ada korapsi diantara mereka.