ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 26, 2009

26/05/09. Selasa.

RAMPASAN KUASA DI PERAK; PEMIMPIN UMNOLAH MENYUSAHKAN, MELAYU SENDIRI.

"Menebus Maruah Bangsa ATAU Menggadai Meruah Bangsa"?CERITA PASAL TEKUN

Bila sesuatu perkara yang betul kita harus mengatakannya betul, dalam usaha membantu Bumiputera melalui pinjaman TEKUN yang di asaskan setahun yang lalu adalah satu usaha positif dari Kera…jaan bagi membantu peniaga bumiputra meneruskan perniagaan yang di usahakan.

Tetapi apabila bantuan pinjaman yang diberikan tidak mendapat pembayaran balik seperti yang diharapkan maka ianya akan menjejaskan kelancaran tabung itu untuk menyalurkan pinjaman kepada orang lain pula. Jadi persoalannya siapa yang susah…?
KLIK BERITA SETERUSNYA...

2 comments:

ameryusof said...

kepada yang berhak untuk pinjaman peniaga kecil spt apa yang disediakan oleh kera...jaan umno, iaitu TEKUN memang benar ada. Apa yang berlaku adalah hanya pinjaman terpilih.Umno jangan menidakkan.
Yang di maksudkan pinjaman terpilih, ialah mesti ahli umno. takapalah memang unmo macamtu. Dipertikaikan adalah pinjaman tu bukan yang berhak untuk diberi pinjaman. Menteri bercakap seperti langsung tak nampak apa yang berlaku.TERLALU BANYAK UMNO BERSANDIWARA MACAM RAKYAT TAK TAHU.
Gitu juga cerita negara Malaysia pada negara luar.
Malaysia mengamalkan demokrasi berparlimen. Tapi, Hak rakyat dinafikan.


Sahabat2ku rakyat Malaysia, tolong beri pendapat anda dan kita sama-sama huraikan dan bincangkan.

din koboy said...

Jangan usik menteri umno. mereka sedang TEKUN buat duit.Pemimpin kononnya hebat cerita tolak rasuah dari pkr pun dah tidak punyai prinsip.Dia (ezam)sedang main politik. bukannya iklas untuk rakyat. Apa nak jadi selepas ini? Ezam hebat dok menipu rakyat atau pimpinan umno? Kalau tak caya tengok hujah kat tv9, dia merapu sorang.