ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Dec 19, 2009

19/12/09. Sabtu.

SIAPA MENTERI PERTAHANAN YANG BERKENAAN KETIKA ITU????

Image
Polis menahan empat orang, termasuk pegawai Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) berhubung kehilangan enjin pesawat pemintas F-5E milik TUDM bernilai kira-kira RM50 juta daripada Gudang Material Udara I (Matra I), Pangkalan Udara Kuala Lumpur ketika dibaik pulih pada akhir tahun lalu.

Kehilangan enjin bersama rekod perkhidmatan dan penyelenggaraannya itu hanya disedari Januari tahun ini, dipercayai dijual kepada pihak tertentu di sebuah negara di Eropah.


PERSOALANNYA!!!

Malunya baca berita ni.Jika benda yang hilang tu sebesar sebuah trak 3 tan, ampun lagi.Ini enjin pesawat.Benda ini bukan boleh di jinjit,dijunjung,ditanggung,dipikul dan entah bermacam di.......lagi.
Jika barang ini dijual di Thailand maaf lagi.boleh bawa ikut jalan darat.Ini dijual di Eropah.Agaknya agak jin yang boleh bawa cara "ghaib" kut.Sama-samalah kita pikiaq....

No comments: