ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 24, 2010

TUNGGU DAN LIHAT

SIAPA MAU TELAN, SIAPA KENA TELAN

Perbankan tempatan berkemungkinan besar (99.9%) akan dikukuhkan lagi dengan penggabungan antara bank-bank di-pusingan kedua.

Pada penggabungan kali ini kita boleh lah lihat siapa yang akan makan siapa, siapa yang akan menelan dan siapa yang akan kena telan. Begitu juga dengan anggota dan kakitangan bank mana pula yang terpaksa menerima tawaran VSS.

Yang terbaru yang sedang hangat menjadi cakap-cakap ialah Hong Leong Bank yang mempunyai 199 cawangan akan menelan EON Capital Bhd., yang mempunyai 140 cawangan EON Bank.

Dan jika penggabungan ini menjadi kenyataan maka aset yang dicampurkan diantara EON Bank dan Hong Leong Bank akan berjumlah sebanyak RM 121.41 billion dan boleh mengambil alih kedudukan bank keempat terbesar dalam Malaysia iaitu RHB Bank yang mempunyai aset bernilai RM 110.5 billion.

No comments: