ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 2, 2009


TERKINI DI PARLIMEN BUKIT GANTANG


SETELAH TINJAUAN TERKINI DI PARLIMEN BUKIT GANTANG MAKA DI DAPATAI PERATUSAN PENGUNDI KELUAR MENGUNDI ADALAH DI SEKITAR 75 HINGGA 80% PADA KESELURUHANNYA, TINJAUAN SELEPAS MAGHRIB 1/4/09 PAS MASIH MENDAHULUI BN DI SEKITAR 60% PAS DAN 45% BN INI BERIKUTAN URA-URA DUN PERAK MUNGKIN AKAN DI BUBARKAN APABILA SIDANG DUN TIDAK BERSIDANG SELAMA 6 BULAN YANG TAMAT TEMPUHNYA PADA BULAN HADAPAN.

KEBANYAKAN ORANG MELAYU YAKIN BAHAWA PR AKAN BERKUASA SEMULA DAN AKAN MENDAPAT MANDAT YANG LEBIH BESAR LAGI, DAN MEREKA YAKIN BAHAWA PENGUNDI CINA DAN INDIA KEKAL MEMBERIKAN UNDI MEREKA KEPADA PR, BAGI ORANG MELAYU PULA MEREKA MERASAKAN BAHAWA KERAJAAN BN SUKAR NAK LAKSANAKAN PEMBANGUNAN PADA NEGERI YANG DI PERINTAH OLEH PR INI BERIKUTAN TIADA KUASANYA KERAJAAN BN PADA MELAKSANAKAN MASALAH AIR DI NEGERI SELANGOR, DEMIKIAN JUGA DENGAN KUASA HARTANAH YANG DI KUASAI OLEH KERAJAAN NEGERI

TINJAUAN TERHADAP ORANG CINA DAN INDIA MEREKA MENYATAKAN LEBIH KERAS LAGI " APA BN MAHU PERINTAH SMPAI INI DUNIA HABIS KA ! KASI CAN LA SAMA PR PULA ! TENGOK APA MACAM DIA ORANG BIKIN !

No comments: