ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 19, 2009

19/05/09. Selasa.

SIKAP KOSMETIK BN YANG DITERAJUI 1 MALAYSIA.

Sikap Najib adalah seperti ahli politik bertongkat. Beliau suka membuat kenyataan politik kolot. Politik 1 Malaysia akan memusnahkan pemikiran rakyat atas pagar dan akan menjadi lebih parah lagi jika tidak dibendong.

Rakyat Malaysia harus berpegang pada perinsip asal yang berslogankan, iaitu “bersatu teguh, berpecah roboh”. Pada masa kini semua rakyat kerdil mengalami cabaran hidup dan dugaan ekonomi yang semakin menyempit.

Pada Najib dan konco-koncu beliau, mereka bukanlah memikirkan bagaimana membentuk agar merakyat ekonomi rakyat yang bolih menyatukan berbagai bangsa kepada bangsa yang berdisiplin dan berpelembagaan.

Berbalik kepada pilihanraya kecil di Penanti, sewajarnya pemimpin politik seperti Najib tidak perlu bercakap tentang ekonomi. Rakyat yang waras lebih faham rentak permainan Najib yang bertongkat itu.

APA YANG JELAS IALAH PENGISTIHARAN MEREKA TIDAK BERTANDING IALAH KERANA MAHU MELEKAKAN PR SUPAYA TIDAK MEMBUAT PERSEDIAAN YANG RAPI TERHADAP PILIHANRAYA KALI INI DI SAMPING ADA TUJUAN SUPAYA BERLAKU RAMAI PERSAINGAN DARIPADA CALON BEBAS, DAN PADA SA'AT AKHIR NANTI MEREKA AKAN MASUK JUGA BERTANDING, DENGAN ITU MEREKA MENGHARAPKAN BAHAWA PENGUNDI ATAU PENYOKONG CALON PR AKAN BERPECAH, ATAU KITA AKAN MELIHAT NANTI SALAH SEORANG DARI CALON BEBAS NANTI MENDAPAT SOKONGAN PENUH DARI BN/UMNO, BERERTI JIKA CALON BEBAS MENANG MAKA IA AKAN MENYERTAI UMNO.

LAWAN TATAP LAWAN, PENTING RAKYAT MALAYSIA TERBELA DAN JANGAN MENGAMBIL KESEMPATAN DALAM KESEMPITAN. PAKATAN RAKYAT BOLEH!!!.

3 comments:

Anonymous said...

buat apa BN nak tanding? x guna pong layan PKR..suka2 hati letak jawatan bukan nak serve rakyat pon.
mana ada YB PKR yg betul2 bela rakyat mcm janji2 ceramah dulu?
mana YB KLangat tuh?..apa dia dah bantu KLangat? aku tgk berlagak sombong bukan main? nak sokong PKR lagi??...piiiirahh! semua sama saja mcm MIC...bila menang lupa diri! Cuba cerita mari apa YB KLangat dah bantu rakyat? Mcmana dia ucap terima kasih pada org yg kempen bantu dia menang dulu? Kucing kurap! Ko nasihat YB KLangat tu...dia sekongkol dgn penyamun di KLangat tu...next PRU13 jgn harap kami sokong dia lagi atau mana2 calon PKR di KLangat! Sekurang2nya sekarang nampak org UMNO lebih baik dari dia.

Anonymous said...

kita guna lah suara rakyat untuk membantah apa saja salah laku penyamun2 tu.klu nk ckp umno lanun 2 lebih baik gua x sokong..mereka tu lah manusia bertopeng kan syaitan...seelok2 nya kita rakyat mesti wajib bersuara complain kat exco atau mb.jgn duk diam je n pandai komen kat blog je..brani krana benar..
MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH...rastaman...

Anonymous said...

nak sambung sikit....
x semua umno tu lanun...tapi aku perati geng2 pkr nih makin layak dipanggil lanun! makin lupa diri...