ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 12, 2009

5/12/09.Selasa.

12.30pm


SINAR BARU pAKATAN rAKYAT


Maklumat dan sumber yang baru diperolehi Dato' Seri Nizar baru saja meninggalkan istana kurang lebih 10 minit yang lalu menuju ke Ipoh. Mungkin ada Sidang akhbar lepas zohor ini. Walaubagaimanapun sumber rapat dengan MB Perak menyatakan bahawa DS Nizar masih belum mengadap baginda Sultan berhubung pembubaran DUN.


Pengumuman ketibaan MB Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin di Balai Rong Seri Istana Iskandariah, Kuala Kangsar memeranjat semua tetamu dan dif kehormat di majlis penganugerahan darjah kebesaran dan pingar sempena keputeraan Sultan Azlan Shah pagi tadi.

Beliau yang tiba bersama isteri, Datin Seri Fatimah Taat pukul 9.10 pagi tadi kemudian dipersilakan duduk di tempat yang dikhaskan untuk Menteri Besar dan pembesar-pembesar kanan negeri.

Ketibaan beliau sebagai MB mungkin tidak dijangka oleh tetamu kerana menjangkakan yang dijemput ialah Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.

Turut hadir pada majlis itu barisan Exco daripada PR termasuk Exco Kanan, Datuk Ngeh Koo Ham. Walau bagaimanpun Datuk Seri Dr Zambry dan enam Exco BN yang baru mengosongkan jawatan mereka semalam dan bilik masing2 di Bangunan Perak Darul Ridzuan tidak kelihatan.

Suasana di Balai Rong Seri yang sama itu mengimbau kembali majlis angkat sumpah Datuk Seri Dr Zambry yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Pangkor sebagai jawatan MB 6 Februari dihadapan Raja Muda Perak, Raja Dr Nazrin Shah.

Perlantikan beliau menandakan bermulanya krisis politik yang amat getir bagi negeri Perak yang berterusan sehingga keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam mengesahkan keabsahan Datuk Seri Nizar sebagai MB yang sah sejak beliau dilantik ke jawatan tersebut pada 13 Mach 2008. Lebih 286 penerima darjah kebesaran dan pingat hadir pada majlis tersebut hari ini.
Akan dikemaskini dari masa ke semasa.

No comments: