ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 16, 2009


16 March 2009

Nik Aziz: Kerajaan campuran tidak perluKOTA BHARU - Mungkinkah boleh berlaku negara tanpa pembangkang. semata-mata mahu mengurangkan ketegangan politik di negara ini.

Sebenarnya ketegangan politik yang semakin melampau sekarang berlaku ekoran kejayaan Pakatan Rakyat menafikan majoriti dua pertiga Barisan Nasional (BN) di parlimen pada 8 Mac 2008.

Sedangkan BN tidak mahu menerima hakikat itu

Bagi Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat peristiwa lama di mana PAS pernah berada dalam kerajaan campuran BN, kemudian ditendang keluar tidak mudah untuk dilupakan.

"Kami dah dibawa masuk dalam kerajaan campuran dulu tapi BN tidak hargai, bahkan PAS ditendang keluar begitu sahaja, akhirnya cubaan kami masuk dulu gagal, bukan gagal kerana kami, saya sudah perit.

"Selagi saya tidak puas hati dan merasa pahitnya pengalaman dulu, selagi itulah saya perit untuk menerimanya cadangan seperti itu," katanya ketika ditemui pemberita di rumah pelajar cemerlang, Nik Nur Madihah Nik Mohd Kamal di Kampung Parang Punting, dekat sini, hari ini.

Beliau yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, cadangan kerajaan campuran atau pakatan dengan Umno tidak perlu kerana Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Razak yang mencetus isu rampasan kuasa di Perak.

Bagaimanapun, katanya segala pandangan mengenai perkara itu perlu diperhalusi pada Muktamar Tahunan PAS pada Jun depan.

Sebelum ini Naib Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta PAS mengemukakan butiran jelas mengenai cadangan menubuhkan kerajaan campuran antara BN dan Pakatan Rakyat di negara ini. - Hrkh

Bancian 7 Edition menunjukkan 93% tidak bersetuju dengan idea kerajaan campuran yang diutarakan oleh Ustadz Hadi. Kebanyakannya menyokong pendirian Musrsyidul Am PAS TG Nik Abdul Aziz yang tidak selesa dengan idea berkenaan.Nik Amar- Isu Kerajaan Perak

P059: Pelancaran Jentera Pilihanraya Kelab Penyokong PASSaya mengucapkan terima kasih kepada Lujnah Perpaduan Nasional Negeri Perak dan Kelab Penyokong PAS Perak yang memberi kerjasama bagi menjayakan pelancaran hari ini.

Saya juga mengucapkan terima kasih kepada semua dermawan yang telah menyumbangkan kewangan lebih kurang RM 10,000.00 yang telah dapat dikumpulkan dan dibawa ke Bukit Gantang bagi menjayakan program hari ini.

Dari jumlah tersebut sebahagiannya telah dibelanjakan untuk membeli sebanyak 300 kilogram keropok kering yang menjadi buah tangan ahli dan penyokong PAS Terengganu kepada ahli-ahli dan penyokong Kelab Penyokong PAs dari kaum India dan Cina di Bukit Gantang.

Teman-teman kita dari kalangan kaum India dan Cina yang hadir pada hari ini dapat menikmati jamuan tengahari nasi minyak dan juga juga sebungkus keropok sebagai tanda ingatan dari PAS Terengganu.

Saya telah meminta YAB Nizar sendiri yang membahagi-bahagikan keropok Semangat kemenangan pilihanraya kecil Kuala Terengganu akan dibawa ke Bukit Gantang. kemenangan ini akan membuktikan bahawa rakyat menolak kepimpinan Najib Altantuya.

YAB Nizar sendiri telah menyampaikan ucapan terima kasihnya kepada ahli dan penyokong PAS Terengganu yang telah memberikan sokongan dan tenaga serta wang ringgit bagi menjayakan program hari ini serta kerja-kerja kempen pilihanraya kecil P059 Bukit Gantang

Sebagaimana kita menghapuskan kerakusan Najib Altantuya di Permatang, gabungan parti-parti Pakatan Rakyat dan seluruh rakyat dari pelbagai kaum India Cina dan Melayu sekali lagi akan menghalau Najib Altantuya di pilihanraya Kecil Bukit Gantang.

Kita mesti menolak kepimpinan UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang diketuai oleh Najib Altantuya kerana UMNO dan BN adalah parti perampas, perompak, rasuah dan penyelewengan.

Semua rakyat yang berada di kampung-kampung, di pinggir bandar dan di bandar-bandar yang saya temui, semuanya mengatakan bahawa kerajaan Pakatan Rakyat pimpinan YAB Dato' Seri Nizar Jamaludin adalah kerajaan yang sah.

Dan kerajaan pimpinan Dr Zambry adalah tidak sah disisi undang-undang.

Kemenangan pilihanraya Bukit Gantang akan membuktikan bahawa rakyat bersama-sama Pakatan dan marilah kita bersama-sama pada hari ini kita bergabung tenaga untuk meruntuhkan UMNO dan BN di Bukit Gantang !

Saya berbesar hati kerana hampir 1000 orang teman-teman dari kaum India dan Cina yang hadir dalam majlis hari ini telah memberikan komitmen untuk menjatuhkan UMNO dan BN dalam pilihanraya kecil Bukit Gantang yang akan didakan pada 7 April akan datang.

Makkal Sakhti ! Reformasi, Hidup Rakyat!

Haji Hanafiah Mat
Pengerusi Lajnah Perpaduan Nasional Terengganu3 comments:

Anonymous said...

Nampaknya TGHA, YB Nasaruddin dah mula menampakkan sikap tidak menghormati pilihan rakyat.
Tahniah TGNA dengan sikap tidak mahu pisang berbuah 2x.

Anonymous said...

Dr Zambry adalah tidak sah disisi undang-undang.
Sangat jelas, dan tidak perlu dihormati sikap pimpinan bn haprak.

Anonymous said...

Saya amat setuju sikap prihatin TGNA.


Beliau yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, cadangan kerajaan campuran atau pakatan dengan Umno tidak perlu kerana Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Razak yang mencetus isu rampasan kuasa di Perak.