ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jun 1, 2009

01/06/09. Isnin.

TERJAWAB SUDAH MASAALAH PENANTI...

Bila ada pilihanraya, maka ada piagam.Sebagaimana diPenanti,piagam yang dilancarkan oleh keADILan amat terator ketika kempen pilihanraya berlangsung.(klik ...)
Sebagaimana semua orang tahu, umno pun begitu. Janganlah pula keADILan turut sama.Janji semasa meraih undi, dan tak dipilih atau dah dipilih, laksanakan dengan amanah dan berterusan.Kebanyakan yang dilihat selepas PRU12, janji bagai nak rak tapi ada pula yg tidak bertanggungjawab, kejar untuk memiliki jawatan, lepas tu merosakkan janji parti.

Buat Dr Mansor, Hanyar mengucap tahniah atas kemenangan mejoriti 5558, juga sekali lagi diucap tahniah atas lantikan sebagai Tim. Ketua Menteri 1 pada Rabu ini.
Apa yang perlu kemenangan Dr menjadikan iktibar. Berhati-hati dan jangan seperti kacang lupakan kulit. Dan juga jangan seperti makan kacang, kulit berselerak.
Hanyar tidak menuduh pada sesiapa, hakikat sebenar kebanyakan itulah yang berlaku. Siapa makan cili, terasalah pedas.


HIDUP SEMANGAT DSAI, HIDUP keADILan, MAKA UJUDLAH PAKATAN RAKYAT.

JANGAN SIA-SIAKAN PAKATAN RAKYAT.

No comments: