ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Dec 3, 2008

SELAMAT DATANG KE BLOG RASMI HANYAR....

Dah lama Hanyar simpan keinginan untuk ada satu blog, tempat Hanyar meluahkan pandangan, perasaan dan harapan dalam banyak hal lebih-lebih lagi dalam situasi politik, ekonomi dan sosial pada masa kini. Tentunya banyak perkara yang boleh diungkai dari benak fikiran lelaki separuh baya seperti aku.

Mesin komputerHanyar juga sudah lama tidak terusik. Mungkin ini kesempatan baik bagi Hanyar untuk melontarkan pandangan peribadi. Sama ada bersetuju atau tidak tentang apa yang Hanyar bicaranya terserah kepada kalian semua. Hanyar sangat mengalu-alukan komentar kalian.

Selamat datang ke blog "Hanyar"

Selamat Datang, melayari blog HANYAR dengan visi dan misi yang mempunyai agenda tersurat dan tersirat.Tiada apa yang aneh sekiranya faham dan teliti.Orang percaya apa semua orang mahu percaya.Dan tiada yang akan menafikan bahawa, sesiapa yang mengawal kita dengan tujuan kepentingan sesuatu akan mengawal minda kita.

Adakah kita mengubah hala tuju kita?...sudah tentu kita bersatu
Perjuangan kita tidak boleh terhad hanya menyatakan matlamat,objektif serta aspirasi.
Bagaimana perlaksanaan mulia semua yang dilakukan, ia juga perlu memasukkan pelan tindakan untuk mencapai matlamat,objektif serta aspirasi.Keghairan kita selama ini,adalah kita terlalu fokus pada mengenal pasti apa yang kita lakukan.Kita kena mengambil langkah mencari jalan bagaimana melakukanya.


MISI

Tujuan blog ini adalah untuk memperkukuhkan dengan misi "MENGEKALKAN SEMANGAT BERSATU DAN MEMPERKASAKAN SEKATA"

VISI
24>7>12(24jam=1hari,7hari=1minggu,12bulan=1tahun)

FOKUS
1.Semangat patriotik,mempertahankan demokrasi,faham politik,agama dan kaum.
2.Menyebarkan maklumat terkini

SELAMAT MELAYARI...