ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 29, 2011

KETUA CABANG KUALA LANGAT 2010-2013
Siapa Mereka Semasa Berada Dalam Jawatan Tertinggi PKR K.Lgt?


Kepada yang kalah dalam pertandingan pemilihan jawatan parti PKR pada 27 mac 2011 yang tertunda sejak 5 bulan lepas, sepatutnya ruang besar utk menang adalah peluang mereka terus menerajui Kepimpinan parti. Tetapi ia amat berbeza kerana ahli-ahli parti memerhati gerak kerja mereka. Oleh itu tidak hairanlah mereka-mereka ini wajib terima hakikat sebenar apa yang berlaku.
Sememangnya pendapat peribadi Hanyar, pemilihan hari itu ketidak ketelusan yang terbaik berlaku. Apapun Hanyar menghormati program itu berjalan dengan lancar sehingga selesai serta menerima keputusan muktamat .

*Yang  dihiraikan, kenapa lebih 6000 ahli berdaftar, hanya kurang dari 1000 ahli datang menunaikan t/jawab?
*Kenapa ramai ahli-ahli dari penyokong Hanyar, hilang sebagai ahli berdaftar?
*Kenapa ramai ahli-ahli tidak tahu hari pengundian berlangsung (w/pun ada pemidang kecil dipaparkan)?
*Kenapa kehadiran pengundi, datang dengan kenderaan yang disediakan oleh calon-calon Ketua Cabang? 

Tidak salah mereka disediakan kemudahan untuk kehadiran. Tetapi biarlah kehadiran mereka, tahu t/jawab seorang ahli parti. Terbaik kenderaan disediakan oleh parti sendiri, keuwangan guna tabung parti Cabang.

Serta tidak hairanlah bila ada kelompuk calon yang kalah, sudah kedengaran mahu keluar parti, tidak mahu kerjasama dengan pilihan Ketua Cabang baru. Ada juga angin-angin berkata parti itu tidak betul dan ingin keluar parti. Kenapa selama ini mereka semasa berada dalam jawatan parti dan ingin pula bertanding utk pertahankan jawatan? 
Pendapat iklas Hanyar, MEREKA ADALAH PENGKIANAT PARTI SEJAK 3 TAHUN BERLALU.
Hanyar ucapkan pada calon yang menang, dan Hanyar juga bertanggungjawab membantu untuk kemenangan beliau. Hanyar ada menerima RASUAH dari calon? (lapurkan kpd polis,sprm dan parti. Hanyar akan kerjasama utk penjelasan).

Seperti yang lalu Hanyar ada huraikan sedikit tentang 5 calon K.Cabang  yang bertanding. Apa yang berlaku hanya 3 calon sahaja muktamat bertanding. Kenapa 2 calon tiada? Jawapannya ada pada semua calon yang bertanggungjawab.
Kenapa pemilihan pada 5 bulan yang lepas menjadi terbatal? Malah, Hanyar pula dituduh dalang dari UMNO juga bukan ahli parti. Kenapa pula mereka tidak mendakwa kepada yang pihak yang sah utk tindakan? Hanya keluar kenyataan pada media dada akbar serta internet sahaja.