ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 6, 2009

PELAYAR WEB BOLIHLAH MELAWAT BLOG PILIHAN RAYA KECIL 7 APRIL 09.

Laman Rasmi PRK P.59 Bukit Gantang

Laman Rasmi PRK N.25 Bukit SelambauNajib Mesti Lakukan Dalam Tempoh 12 Jam Ini Juga!!

Diam tak diam Selasa bakal menemui kita esok. Esok tiga pilihnrya kecil yang penting dalam sejarah demokrasi Malaysia akan berlangsung di Bukit Gantang, Bukit Selambau dan Batang Ai.

Bermakna ada kira-kira 12 jam lagi untuk BN dan PR berkempen. Dan ada 12 jam lagi untuk Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak untuk membersihkan namanya dari pelbagai skandal yang menjejaskan keyakinan pengundi kepada BN yang selama ini beranggapan ia dipimpin oleh seorang yang 'berkepala busuk'.

Dalam tempoh 12 jam terakhir ini Najib perlu mengambil tindakan segera seperti berikut:

i) Menyaman akhbar Liberation, Perancis yang menyiarkan berita mengaitkannya dengan pembunuhan Altantuya Shaaribu.

ii) Menyaman Ketua bahagian PKR Ipoh Barat, Fauzi Muda yang mendakwa Najib telah mencuba tahun lalu untuk memujuknya melobi dua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pakatan Rakyat) di Perak supaya melompat parti dengan tawaran berjumlah RM50 juta.

iii) Menyaman Raja Petra yang pada bulan Jun tahun lepas menuduh isteri Najib yang bernama Rosmah berada di lokasi pembunuhan ketika Altantuya dibunuh.

iv) Saman Thagarajoo a/l Thangavellu yang telah membuat tuduhan pada bulan Ogos tahun lepas bahawa Najib adalah pengamal ajaran agama Hindu dengan melakukan pelbagai upacara spiritual Hindu di dalam kediamannya.

Ini 12 jam terakhir untuk Najib membersihkan dirinya. Ini 12 jam terakhir Najib bertindak berani sebelum dihukum oleh pengundi. Najib mesti lakukan ini dalam tempoh 12 jam ini juga. Jika dalam tempoh 12 jam ini Najib masih mendiamkan diri, maka ia akan menguatkan andaian umum bahawa segala tuduhan kepada Najib itu adalah benar belaka, tiada yang benar, melainkan benar!

Oleh: gunung kriang

BUKIT SELAMBAU : DI AMBANG KEMENANGAN

Hari ini merupakan hari terakhir bagi parti parti yang bertanding untuk berkempen meraih undi untuk calon masing masing. Sebentar lagi BN terpaksa membawa turun Tun Mahathir Mohamad ke Bukit Selambau untuk berkempen bagi calon dari partai Barisan Nasional. Betapa terdesak sangatnya mereka.

Nescaya hari yang terakhir untuk peluang terakhir untuk membuktikan serta meyakinkan pengundi dalam mentadbir kawasan masing masing. Seperti di Bukit gantang Perak ia melambangkan keputusan rakyat untuk memilih pemerintahan negeri itu sendiri walaupun nizar bertanding bagi kerusi Parlimen namun ia sekaligus keputusan undi tersebut adalah bagi membuktikan belia merupakan sebagai calon pilihan rakyat ataupun zambry yang di anggap sebagai Menteri Besar haram yang merampas negeri itu dengan cara tidak berdemokrasi.

Jika di Bukit Selambau pula walaupun jumlah pengundi adalah sebanyak 50% pengundi Melayu dan hanya 30% pengundi India namun Ketua Umum Parti KeADILan Rakyat Dato Seri Anwar Ibrahim ada sebab memilih calon india Manikumar sebagai calon Parti.

Di dalam pemerintahan kerajaan negeri Kedah kesemua Exco dan pemimpin dari kaum Melayu dan Cina dan tiada satu kerusi pun di sandang kaum india maka Anwar membuat keputusan melonggarkan syarat di mana sebelum ini kerusi Bukit selambau di peruntukan untuk calon Melayu. Tidak adil bagi masyarakat india apabila tiada seorang pun yang bakal mewakili mereka dan mempertahankan hak mereka jika tiada pemimpin dari kalangan masyarakat mereka sendiri.

Maka pilihanraya bagi Bukit Selambau yang bakal menyaksikan 15 penjuru dengan kehebatan calon bebas yang tidak dapat di jangkakan bukan seperti di Kuala Terengganu akan membuatkan persaingannya lebih sengit namun tiada yang dapat menghalang jika calon berkenaan menjadi pilihan rakyat. Sekaligus melambangkan kerajaan negeri Kedah yang bakal kukuh.

Pihak Polis Serbu Bilik Gerakan PKR Bukit Selambau


Sekali lagi kesilapan yang di lakukan oleh Barisan Nasional apabila menimbulkan kemarahan rakyat di saat akhir apabila menggunakan pihak polis untuk menyerang lawan seperti di Taman Tengku Aminah Bukit Selambau semalam. Disamping terdedahnya pelbagai kisah kesamsengan BN di dalam menganggu program-program anjuran PR menjadikan rakyat mengenali perilaku lawan dengan lebih terang dan nyata.

Apa tahlagi calon lawan kini telah terpalit dengan tuduhan menipu rakyat sebelum terpilih menjadi wakil rakyat lagi.

Dan itu petanda kemenangan calon PKR mewakili Pakatan Rakyat menjadi semakin pasti N25 Bukit Selambau.

..manusia merancang Allah juga merancang, sesungguhnya Allah juga merancang
sesungguhnya Allah sebaik-baik perancang...