ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Nov 29, 2009

SELANGOR DIANUGERAHKAN PORTAL 5 BINTANG OLEH KERAJAAN PERSEKUTUAN MALAYSIA.

Tahniah Pimpinan Kerajaan Pakatan Rakyat yang diterajui oleh YAB Dato Menteri Besar Tan Sri Khalid. Rakyat Selangor amat berbangga kepada pimpinan yang begitu prihatin walaupun ditohmah oleh pihak lawan (BN). Mereka rasa tidak senang dengan berbagai cara menidakkan takbir urus Kerajaan PR yang diberi mandat oleh rakyat semasa PRU12 lepas.
Hanyar mengucapkan tahniah kepada rakyat Selangor yang memberi laluan kepada PR melalui PRU12 yang lepas, dan hasilnya terserlah benar ketelusan yang ditunjulkan terbukti.

Y.B. Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor menerima sijil pengiktirafan portal daripada Y.Bhg Ketua Setiausaha Negara

Semua dijemput ke Program Jualan Selangor Ria 2009
Orang ramai dijemput menyertai Program Publisiti Dan Penyertaan Awam Pelan Draf Rancangan Tempatan
Program Pendaftaran Pekerja Yang Diberhentikan Dari Kerajaan Negeri Selangor


Sekali lagi buat Menteri Besar Selangor membuat kejutan, yang pendapat orang ramai tidak masuk akal, iaitu alaun RM 1 sebulan. Dan hakikatnya adalah benar dan amat teruja dan dipersetujui. Bagi pimpinan prihatin, alaun bukan soal utama, tetapi hak rakyat perlu dititik beratkan.

Inilah sikap pimpinan yang mengutamakan keperluan rakyat diutamakan, akhirnya akan dapat merasa madu bersama-sama.
Inilah Pimpinan contoh yang perlu diketengahkan dan diharap pimpinan politik yang lain turut ikut bersama. Yang dimaksudkan ialah YB Datuk Sri Anwar bin Ibrahim dilantik oleh Menteri Besar Selangor sebagai Penasihat Ekonomi Selangor yang menerima alaun RM 1 sebulan. Tahniah DSAI.