ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 20, 2010

DISIPLINKAN MARUAH ANDA,

2 ADUN TERLIBAT DALAM KEMALANGAN YANG BERBEZA

Feb 2010 telah berlaku kemalangan yang melibatkan wakil rakyat, satu di Selangor dan satu lagi diPerak. Kemalangan diSelangor yang terlibat, ADUN Sekinchan dan penonggang motorsikal, seorang penuntut salah sebuah pusat pengajian tinggi dan mengalami cedera parah.
Sementara diPerak pula, yang berlaku kemalangan kepada bekas Menteri Besar Perak, dan mengakibatkan kematian, adalah pekerja boruh warga Indonesia.
Kesimpulan dari kedua-dua kemalangan yang berasingan itu, Hanyar mentafsirkan adalah "kemalangan yang tidak sengaja" dan sebagai perkara biasa yang selalu disebut kemalangan tidak berbau. Walauapapun, sikap berdisiplin semasa memandu di jalanraya awam perlu diambil kira.
Hanyar tidak mencampuri urusan undang-undang dan biar undang-undang yang berkenaan mengambil tanggungjawab urusan itu.
Sebagai rakyat prihatin, Hanyar menasihatkan janganlah mempolitikkan kedua-dua ADUN yang terlibat kemalangan itu untuk isu politik. Rasanya tidak baik bagi negara yang mengamal demokrasi berparliman, tetapi cepat menghitung kepada yang tidak baik terhadap mangsa orang politik dari parti pembangkang.
Fikir-fikirlah jangan ada lagi, isu-isu menghina kepada sesaorang walaupun siapa orang itu.....