ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 14, 2010

JATI DIRI? DIAKAH ? ATAU AKU!!!!!!!!!!

DUIT SEGALA-GALANYA

Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang ditubuhkan untuk memperjuangkan keadilan semestinya tidak sesuai kepada pemimpin yang mahu meraih kekayaan.

Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution berkata, beliau tidak terkejut dengan pengunduran beberapa pemimpin PKR dan tidak berasa kehilangan mereka yang berkepentingan diri.

Katanya, apabila pemimpin terbabit menyedari PKR bukan lubuk harta maka mereka mengambil tindakan keluar parti, alasan mahukan parti lebih Islamik agama dan adil seperti yang dinyatakan hanya diada-adakan untuk menutup kelemahan diri.

”Pemimpin perlu memanfaatkan platform mereka dalam mengutamakan perkhidmatan kepada rakyat dan bukannya untuk membina kekayaan.

”Bila ruang membina kekayaan tidak ada dalam PKR, mereka bertindak keluar parti dan PKR memberi kebebasan kepada mereka menentukan hala tuju,” katanya.

Menurutnya, Pas tidak mungkin menerima penyertaan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin kerana tindakan itu boleh merenggangkan perhubungan Pas dan PKR.

Walaupun tindakan itu menyebabkan PKR kehilangan kerusi, Saifudin menganggap ia tidak menjejaskan parti malah parti itu semakin berkualiti kerana pemimpin bermasalah tidak lagi bersama.

BERISTIGHFAR

14 march 2010.

Assalamualaikum..sahabatku sayang..


Andai jiwa parah kerana terluka dengan seribu dugaan, BERISTIGHFARlah…. Andai
hati gelisah kerana sesuatu yang di nantikan, BERTAWAKKALlah… Andai
kalbu sayu kerana kejauhan dari nikmatNYA, BERSUJUDlah…. Sesungguhnya,
Allah mendengar rintihan dari hatimu yang ikhlas kerana segala
pujian-pujian dirafaqkan kepadaNYA dengan kekuatan nuranimu…