ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 16, 2010

Jadilah cerdik sikit wahai penyokong kerajaan.

PENYUMBANG KEPADA EKONOMI NEGARA.....SIAPA??

Wahai penyokong kerajaan bn tidakkah kamu tahu yang puak-puak pembangkang inilah yang banyak menyumbang kepada pendapatan kerajaan Malaysia melalui cukai pendapatan, cukai jualan , berbagai cukai lagi termasuk juga zakat.
Untuk pengetahuan anda penyokong PR terdiri daripada golongan terpelajar yang berjawatan tinggi yang banyak membeli barangan dan perkhidmatan yang dikenakan pelbagai cukai. Malahan golongan Cina yang berniaga juga merupakan penyokong PR.
Penyokong PR lah yang banyak menyumbang kepada kerajaan. Manakala penyokong kuat BN(UMNO) terdiri daripada orang-orang kampung yang lebih banyak mendapat bantuan dan subsidi hasil daripada cukai yang kami bayar.
Jangan cakap banyak kalau tak tahu. Walaupun Penyokong PR banyak menyumbang tapi kami takkan pertikai kerana kami tak mahu dituduh buruk siku. Jadilah cerdik sikit wahai penyokong kerajaan.