ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jan 18, 2010

18/01/2010. Isnin.

TAPAK BUANG SAMPAH SUNGAI SEDU DITUTUP

18 Januari 2010 telah menjadi kenyataan pada penduduk Kg Sg Sedu. Sejak sekian lama sampah dibuang kawasan belakang Kampong Sungai Sedu dan setelah hampir 2 tahun PR memerintah, hari ini bermulanya penutupan rasmi berlaku.

KAIN PEMIDANG YANG DIPASANG SEPERTI MELEPAS BATUK DITANGGA(tiada ikatan yang kemas dan ditiup angin tidak boleh dibaca)

Nampaknya kain pemidang yang digantung seperti sambil lewa, ia penting sebagai masej kepada rakyat Kuala Langat dan pengguna untuk membuang sampah. Hari ini terdapat beberapa buah lori sampah, kelihatan masuk kerana masej tidak jelas.

Yang dimaksudkan, seperti tidak bersedia untuk pembersihan dan menghalang untuk lori masuk, adalah seperti tiada besi penghalang dan sampah berselerak diatas jalan laluan lori masuk. Dan kelihan sampah yang berselerak di timbunan buang sampah tidak ditutup dan masih lagi ramai orang-orang yang tidak berkenaan masuk mencari barang buangan dan tidak dikawal.


GAMBAR-GAMBAR DIBAWAH ADALAH KEADAAN SEBENAR YANG MERAGUKAN

GAMBAR MENUNJUKKAN TIADA PAGAR DITUTUP DAN TIADA AMARAN LARANGAN MASUK SERTA SAMPAH BERSELERAK DIJALAN MASUK.


Dimanakah hero Philip Tan yang diberi mandat oleh rakyat sebagai Wakil Rakyat untuk mengarah MDKLgt jangan terlepas pandang? Lihatlah gambar-gambar yang sempat diambil sebentar tadi setelah aduan penduduk pada Hanyar.