ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 3, 2010

Bongkar : Najib & Anwar - Kenapa Mereka Ke Washington???


Pergi ke washinton terus jadi sahabat 

Amerika dan Yahudi ke?Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata pemergian Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Washington baru-baru ini adalah bukti bahawa Datuk Seri Anwar adalah pro-Zionis atau pro-Yahudi. Beliau juga meminta pada rakyat agar buat pertimbangan apakah sebenar Anwar Ibrahim itu.

Sebelum ini Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak juga pernah ke Amerika Syarikat untuk berjumpa dan bersalaman Presiden Barack Obama yang menurut Rossem seorang pelukis terkenal yang menyifatkan gambar najib dan obama bersalaman merupakan gambar yang termahal untuk tahun ini. Ini kerana mengikut apa yang aku baca dalam internek dan masih tiada penafian daripada najib jumlah yang dibayar untuk berjumpa dengan obama itu ialah bernilai RM77 juta. Dan sampai ke hari ini masih samar-samar apakah kebaikkannya si najib antatuya itu berjumpa dengan obama kerana seperti mana yang kita tahu amerika dan yahudi adalah sama sifatnya iaitu jahat dan bengon.

Sekarang timbul pula cerita Datuk Seri Anwar ke ke Amerika Syarikat untuk meminta maaf dan merasa kesal kerana menggunakan istilah seperti “pencerobohan zionis”. Maka dengan dengan mudah juak-juak umno-apco memberitahu bahawa Datuk Seri Anwar sangat rapat dengan dengan kumpulan yang dikatakan pro-Zionis atau pro-Yahudi itu.

Namun ketika di lobi parlimen Datuk Seri Anwar menjawab bahawa pemergian beliau ke Amerika Syarikat bukan untuk meminta maaf dan menukarkan pendiriannya terhadap yahudi tetapi hanyalah menerangkan tentang pandangannya tentang perselisihan faham dalam istilah menjelaskan perbezaan istilah "Yahudi" dan "Zionisme". Ini kerana yahudi ini adalah bangsa dan anti-yahudi adalah satu bentuk rasis kerana Yahudi itu mewakili bangsa sesuatu kaum dan banyak para-para nabi kita adalah berketurunan yahudi.Menurut Datuk Seri Anwar lagi,perkara ini telah diputar belitkan oleh utusan dan beliau menyindir dengan bertanya kenapa utusan tidak menyiarkan kenyataan Datuk Seri Anwar yang membaritahu bahawa " dunia sudah hilang sabar terhadap israel". Datuk Seri Anwar juga menambah mengapa berita tentang pembayaran RM77 juta untuk bertemu dengan presiden Amerika tidak disebut didalam akhbar utusan meloya itu. Ini menunjukkan yang utusan hanya menyiarkan berita-berita yang disukai Umno-Apco dan bukannya menyiarkan berita-berita yang sebenar.

Menurut Latheefa Koya, pemergian Datuk Seri Anwar ke ke Amerika Syarikat bukanlah untuk memujuk atau meminta maaf kepada yahudi tetapi untuk menyampaikan ucapan berhubung Islam dan demokrasi di Asia Tenggara dan jika para umno-apco masih ragu-ragu siarkan video ceramah itu dan biarkan rakyat yang tentukan adakah Datuk Seri Anwar itu sahabat yahudi atau tidak. Bukan dengan menuduh tanpa bukti.

Berbalik kepada mat sembab tadi tentang seruannya kepada rakyat supaya menilai Datuk Seri Anwar adakah beliau ini sahabat amerika perlu ditukarkan kepada perdana menteri kita kerana sampai sekarang perdana menteri kita tidak memberitahu dan disertakan dengan bukti apakah tujuannya kesana. Dan untuk pengatahuan semua,Datuk Seri Anwar telah mengaku mempunyai sahabat yahudi dan mengenalinya ketika ketika beliau menjadi Menteri Kewangan Malaysia. Datuk Seri Anwar juga memberitu beliau tidak pernah membayar kepada mereka untuk mempertahankan beliau seperti mana yang digunakan umno yang membayar APCO untuk mempertahan dan membersihkan imej UMNO.

Adakah bersahabat dengan yahudi itu bersalah tetapi mengupah RM77 juta wang rakyat kepada yahudi itu tidak bersalah? Fikir-fikirkanlah~