ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 13, 2009

13/05/09. Rabu.

PENGKRITIK HADI SENYAP BILA ANWAR PULA NAK KERJASAMA DENGAN UMNO

Tahniah kepada Anwar Ibrahim kerana sekali lagi berjaya membuka mata pengkritik Presiden Pas, Tok Guru Hj. Hadi Awang bila menyatakan kesediaan Pakatan Rakyat untuk bekerjasama dengan Umno-BN yang dipimpin Najib untuk menyelesaikan krisis di Perak.

Sesungguhnya ia adalah satu idea yang amat sensitif terhadap pengkritik Hadi. Seperti kata Ust. Nasaruddin Tantawi dalam blognya;

” Kalaulah idea rundingan ini datang dari Dato’ Seri Tuan Guru Hj. Abdul Hadi Awang , pasti suasana politik dalaman PAKATAN Rakyat kembali bergolak dan berkecamuk .”

BACA SETERUSNYA KLIK JE.....
13/05/09. Rabu.

Populariti : Nizar Naik, Anwar Turun

Sorry la Anwar .. bukan gua suka suka cerita ... tapi orang PKR sendiri yang kata.

Pagi ni wak lepak minum dengan orang orang kuat PKR yang sedang berceloteh cerita tentang politik Perak dan Selangor. Dan menurut kata diorang populariti DS Nizar naik melonjak dan nama DS Anwar jatuh merudum. Kalau nak caya boleh, tak caya pun wak tak kisah. Kalau di tanya tahap untuk jadi PM ... Nizar lebih berkelayakan. Dengan sikap ambil berat nya kepada rakyat dan penyokong memang sah .. Nizar lebih ummmppphhhh ! Terima Kaseh juga kepada Zambry yang telah turut bersama menyungkit nama Nizar naik ke atas ...

Dalam kemelut di Perak .. dimana kah Anwar? Orang dah mula bertanya ...

Walaupun hanya ombak kecil yang melanda di Selangor, tapi nampaknya tidak menyembunyikan rasa tidak puas hati penyokong kepada pemimpin. Di sana sini orang dah mula cerita. Cuma mungkin ada YB YB di Selangor yang dok syok sendiri. Bila kesana dan kemari ada pentas dah tersedia ... ingat penyokong akan terus bersama.


Di ajak hantar lembu ke SPRM ... Penyokong dulu dah berkata, "Apesal minta kita, kenapa tak suruh orang Guthrie hantar lembu?"

Ini lah akibat Pemimpin PR yang pandang sebelah mata pada penyokong dan jentera. .. Aktiviti mcm ni rakyat tak ambil kesah, yang gerakkan semua adalah jentera. Kalau jentera bagus, puas hati ... suruh panjat gunung pun jadik ... ! Tapi kalau MB dan YB sendiri pandang sebelah mata, masa pilihanraya nanti ... suruh depa pi ambil bangla untuk tampai poster.

Bila isu ni berlanjutan, bertanya juga penyokong, adakah ANWAR terlalu buta sampai tak perasan ini berlaku? Atau pun ANwar tak berani nak sentuh Khalid kerana dulu dok puji sampai ke langit, sekarang terpaksa terima pahit getir perangai Khalid yang buat semua ikut sedap tekak sendiri.

Adoi .... tu la pasal ... kalau tak der UMNO yang menjadi musuh, mungkin sekarang ni dalam PR pun kacau bilau.

Kalau di Perak, Nizar sanggup derma pendapatan untuk jentera, Di Selangor ... "Lu sapa? ... Gua kerja dapat gaji ... ini gaji gua punya. Lu setakat tampal poster ... nanti wa kasi la sekupang dua."

Tu la pasal .... nak sangat ahli koperat ... nah ambekkkk kau !!!

Ehhh ... wak tipu ke?

Kalau nak tau tipu atau tidak ... YB dan MB kena turun padang jumpa jentera dan penyokong ... Jangan lah sombong sangat duduk kat atas syok sendiri. Bila jentera mengadu ... jentera plak yang kena sembur. Pandai sangat sampai diberitahu pun .. tak mau nak dengar.

Tapi YB .... Jangan ingat langit selalu cerah. Kadang kadang mendung, kadang kadang malam. Jangan terkejut kalau ada yang sanggup masuk PAS kerana benci pada YB PKR ...

Wak setakat bagi tau .. kalau tak mau caya .. itu lu punya pasai.