ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jun 23, 2010

Hadi Penganas, Anwar Agen Yahudi, Kit Siang Komunis…Najib Hero
Hadi Penganas, Anwar Agen Yahudi, Kit Siang Komunis…Najib Hero! itulah yang cuba dicipta oleh BN dan media yang bersekongkol dengan mereka. Melompat Dr. Asri bila nama dia pun disebut sebagai pengganas dalam satu taklimat khas PDRM berkaitan isu JI.
Penolong Pengarah Pusat Al-Quran dan Ilmu Teras Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM) Zamihan Mat Zin adalah orang yang dirawikan sebagai pembawa tuduhan ini. Sedikit pun saya tak heran kalau Dr. Asri kena fitnah ini sebab sebelum ini kita dah lama mendengar tuduhan itu.
Bagi Presiden PAS. Tok Guru Abd Hadi, ini sudah kali ketiga beliau dituduh pengganas. 2007, akhbar Daily Mirror kat UK yang tuduh beliau, kemudian tahun lepas Israel pula tuduh beliau sebagai pengganas selepas bertemu Menteri Umno, Zahid Hamidi. Ntah apa yang mereka bincangkan dalam pertemuan sulit itu…tup..tup Presiden PAS dituduh pengganas.
Tapi mana buktinya Presiden PAS pengganas. Kalau Zamihan dan PDRM kata beliau pengganas mana buktinya. Kerajaan pula, dalam program BTN sibuk tunjuk gambar Presiden PAS. BTN gambarkan beliau sebagai orang memecah belahkan rakyat khususnya kaum Melayu.
Tidak cukup dengan itu, Anwar pun dijadikan ikon proksi Yahudi. Itu semua permainan Politik bagi mengaburi rakyat tentang hubungan Kerajaan Malaysia dengan Israel yang disahkan dalam satu minit kabinet pada tahun 1996. Minit itu mengesahkan bahawa Malaysia setuju menjalinkan hubungan dangan dengan Israel.
Tidak cukup dengan itu, Malaysia juga mengunakan khidmat perunding kalangan pelobi Israel seperti Satchi&Satchi (zaman Mahathir) dan APCO (Zaman Najib) untuk menjadi penasihat kerajaan. Siapakah rakan Israel-Zionis sebenarnya?
Lim Kit Siang yang banyak berjuang untuk orang cina dan hak untuk Chin Peng balik ke Malaysia pula dituduh komunis. Senangnya mereka cipta persepsi dan tuduhan. Hanya kerana beliau tuntut apa yang beliau fikirkan patut, beliau pun dituduh sama Komunis. Malangnya hingga kini BN masih gagal membuktikan yang Lim adalah Komunis.
Semua ini sengaja direka dan disebarkan pada rakyat supaya melihat pemimpin Pakatan ini sebagai penderhaka kepada negara dan menonjolkan Najib sebagai Hero. Beliau kononnya penyatu rakyat dibawah gagasan 1 Malaysia.
Tapi rakyat harus terus ingat dasar Liberalisasi Ekonomi Najib yang mengecilkan kuota pemilikan bumiputra dan rakyat bukan bumiputra. Tidak cukup dengan itu beliau bagi free blok minyak L dan M kepada Brunei.
Kemudian, dengan suci hatinya pindahkan Stesen KTM di Tanjung Pagar untuk menyewa di Woodlands. Tanjung Pagar kononya akan dibangunakan secara usaha sama dengan Singapura dengan pembahagian 60:40.
Kemudian Najib cuba gadai Kg. Baru. Satu-satunya Kg. Melayu terakhir di tengah Kuala Lumpur. Kononnya beliau mahu majukan Kg. Baru dan pembangunan juga 60:40 dimana 40 peratus akan dibukan kepada pelabur asing.
Tidak cukup dengan itu. Pangkalan tentera udara di sungai Besi mahu ditutup, juga untuk projek mega Najib bertajuk 60:40.
Apa lagi Najib nak gadai lepas ini untuk dilihat sebagai Hero. Model Ekonomi Baru dicanang satu negara. Tapi sampai sekarang, sekeping kertas pun gagal dibentang di parlimen. Nak perkenalkan GST konon. Rakyat juga jadi mangsa. Subsidi ditarik balik. Wajarkah semua itu dibiarkan berlaku begitu sahaja? Mahukah anda terus menjadikan najib sebagai Hero…kerana beliau hanyalah zero….