ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 31, 2010

PROGRAM A/PARLIMAN BERSAMA HANYAR DIPEKAN SUNGAI MAS SG. MANGGIS.

KEMPIN KESEDARAN BARAH.

Bertempat pekan Sungai Mas Sungai Manggis diperkarangan Pejabat PERKIM mengadakan "kempin kesedaran barah" dengan kerjasama Persatuan Barah Kebangsaan Malaysia. Progrem berlangsung dari jam 9am hingga jam 1pm. Urustia program sdr Majed dan semua urustia memberi penerangan kepada kami tentang keburukan kanser. Dalam pada masa yang sama rawatan secara percuma juga diadakan. Kami dijemput turut serta dan meraikan program itu.
Ahli Parliman K.Lgt  serta hanyar sedikit sebanyak  berkongsi pendapat, dan berjanji akan jadikan program ini untuk semua JKKK disekitar K.Lgt turut membantu memperhebatkan penerangan Kanser ini perlu diketahui umum.