ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Oct 13, 2009

13/10/2009. Selasa.

ERTINYA KUASA RAKYAT, KUASA KERAMAT.

Dilihat pada carta dibawah, percaya kepada ketelusan pengundi-pengundi N31, terlalu banyak faktor yang perlu diambil iktibar untuk pimpinan keADILan,PAS dan DAP (PR).

[dunbaganpinang.jpg]

Kuasa Rakyat, Kuasa Keramat adalah faktor utama yang boleh menggugat sesebuah Parti Politik. Jika sudut ini tidak diambil perhatian oleh pimpinan parti, sudah tentu PRU13 akan menjadi kenyataan BURUK buat Pakatan Rakyat.
Pimpinan tidak boleh salahkan pengundi. Pengundi boleh berubah-rubah untuk membuat keputusan. Dari kalangan pengundi pun ada 2 faktor yang tersirat. Ia bergantung kepada kebijaksanaan berkempin/?.
Yang pasti, perlu diatasi untuk pimpinan parti PR mestilah bertanggungjawab dengan matlamat asal perjuangan dan tidak lari dari kehendak rakyat yang adil.

Teruskan dengan sikap LANGKAH AKHIR YANG BERMULA DENGAN LANGKAH PERTAMA.