ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 4, 2010

KAU BERDUSTA

BENARKAH MOHSIN KELUAR keADILan KERANA KALIMAH ALLAH?

Sikap tak tahu diuntung. Kalaulah Mohsin berpegang teguh pada kalimah Allah paling teratas, wajibkah menyalahkan parti dan sanggup keluar parti, oh tidak mungkin.

Apakah hebat sangat Mohsin dalam agama? Mengapa beliau sanggup menerima lamaran DSAI untuk bertanding dalam PRU12 lepas? Kenapa beliau tidak ikut jejak Zul untuk tidak keluar parti dan pelihara parti untuk kebaikan? Mengapakah beliau berada bersama Salehhuddin itu?

Salehhuddin itu bersikap betul kah? Parti yang memberi amanah besar padanya pun dirosakkannya. Faham-fahamlah apa tugas seorang setiausaha agong kepada urusan parti. Ramai diluar sana akan berkata berapa yang Salehhuddin menerima upah dari Najib, kerana beliau sudah tidak lagi menerima pendapatan RM9k sepertimana yang diketahui dari kenyataan Senator Syed Husin Ali.

Mohsin jangan bordolak dalih untuk kepentingan peribadi. Bagi pendapat Hanyar beliau tidak perlu/layak untuk berada diparliman sebagai MP bebas. Undi kemenangan beliau adalah ribuan ahli PAS Islam juga berbangsa India dan Cina yang menyokong perjuangan parti untuk perubahan yang lebih baik. Ahli PAS parliman Bagan Serai mahukan MP yang menyokong PR, bukan Parti bebas. Beliau sendiri mungkin tidak memberi sumbangan undi pada diri sendiri. Sememang adalah tidak layak lagi beliau sebagai MP Bagan Serai.

Letak jawatan MP dan cukup dengan gaji pencin yang ada.