ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 17, 2011

KEPUTUSAN MUKTAMAT MEMEHAK KEPADA BN untuk KEKAL BERKUASA.


PEJUANG-PEJUANG PARTI PAKATAN RAKYAT TELAH BERJAYA MEMERANGSANGKAN MINDA RAKYAT SERAWAK.

Rakyat Serawak bukan lagi seperti "katak dibawah tempurung", walau bagaimanapun mereka juga tidak seperti "katak dalam kotak kaca".

Pilihanraya DUN Negeri Serawak telah berakhir dan keputusan muktamat juga telah diumumkan. Apa yang perlu setiap janji-janji semasa kempin sejak hari penamaan calun hingga hari mengundi, dan BN telah berjaya mempertahankan Kerajaan Negeri Serawak.
Kekalnya kerajaan Serawak kpd BN adalah sangat tidak menggairahkan, kerana peratus pengundi  turun mengundi kurang dari yang dijangkakan.
Kepada PR yang begitu berhajat untuk membentuk Kerajaan Negeri diSerawak dan keputusan muktamat adalah gagal.Kegagalan tidak beerti terus gagal dan perlu muhasabah dimana yang perlu dianalisakan. Ada baiknya kegagalan itu, akan lebih merangsang kepada mempertahankan beberapa buah negeri Kerajaan PR  diSemenanjung untuk kekal berkuasa. Jika Negeri-Negeri pemerintah Kerajaan PR  pada PRU13 nanti gagal untuk mempertahankan kuasa, ini bermakna pengundi berubah arah. Untuk kekalkan kemenangan, perlu analisa dimana ada kepincangan, perlu diperbetulkan.
Seperti diKuala Langat, kemenangan Parliman serta dua dari tiga DUN semasa PRU12 lepas, adalah sumbangan pengundi atas pagar. Kemenangan itu, bukanlah kemenangan selesa. Apa yang terbaik, bermula dari sekarang, DAP, KEADILAN dan PAS yang sejak kemenangan lepas telah membentuk Pakatan Rakyat (PR) perlu kerja lebih mantap. Bukannya masing-masing membuat hal sendiri dan mengabaikan hak suara pengundi memberi pendapat.
Tahniah kepada pengundi-pengundi Serawak kerana memberi satu tamparan hebat kepada BN untuk kekal memerintah dan apa yang dijanjikan BN, rakyat Serawak berhak menuntut sepertimana mereka janjikan.