ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 28, 2010

Berita dari orang-orang Fasik

Zulkifli Nordin kata ada video yg menunjukkan Anwar Ibra meliwat Saiful di Dubai.

Ezam pula berkata Wan Azizah ada memberitau dia Anwar seorg peliwat.


Kedua-duanya sudah menjadi org UMNO dn penasihat kepada Najib mengenai liwat Anwar. Baru skrg mau bercerita mengenai hal ini. Kalau mrk org-org yang berjuang untuk agama Islam d menentang liwat, mrk tidak akan menunggu sehingga 'dibeli' dan 'dibela' olh Najib tuk menceritakan perkara2 yg benar. Apa rakyat akan kata jk org-org ini menunggu sehingga dibw bercuti ke USA atau dilantik Senator tuk menceritakn perkara-pkr tersebut? Bohong, tmberang atau fitnah?

Pada hari yang dikatakan Anwar meliwat Saiful di Dubai, Anwar sebenarnya berada di Malaysia bersama dgn beberapa org kwn.
Beliau tdk mmpunyai jet peribadi spt Najib, Muhyiddin atau Daim. Bgmn pula beliau boleh terbang ke Malaysia pada hari yang sama untuk menghasilkan alibi. Zul dah diberitau supaya memberhentikn fitnah tersebut atau menerima padahnya. Tidak jelas apa pula reaksi Zul.

Sesuatu yg pelik mengenai video tersebut adalah ia tdk ditunjukkn di dlm mahkamah sebagai bukti kukuh bhw Anwar seorg peliwat dan hanya timbul setlh beberapa bulan kes liwat2 Anwar berlalu serta tidak pula mau dibawa ke mahkamah sebagai bahan bukti. Seblknya, ada ura2 phk tertentu mau video itu ditayangkan di tv untuk tontonan orang ramai.

Serentak dgn cerita Zulkifli Nordin itu, dtg pula cerita Ezam bahawa Wan Azizah pernah memberitau dia Anwar seorang peliwat. Mgkn cerita Zulkifli itu tidak cukup kuat dan realistik untuk dipercayai org maka Ezam memikirkan perlu bagi dia menokoknambah.

Aksi Ezam itu tdk pula bermakna ceritanya itu cukup realistik tuk dipercayai. Sudah dekat 12 tahun kes liwat1 AI berlalu, apa mimpi sedap Ezam baru sekarang mau berkongsi maklumat penting dgn org rmi? Mimpi menjadi Senator? Ya, sy baru ingat dia baru dilantik Sen dan mgkn akan dilantik Timb Menteri tdk lm lg. Dalam keadaan begitu, sudah barang tentu dia merasakan dia perlu melakukan sesuatu tuk menyatakan terima kasihnya kepada PM Najib di atas jasabaik Najib terhdpnya itu. Apa yang akan memuaskan hati Najib sangat-sangat klu bukan sesuatu yang boleh menyakinkan orang rmi bahawa Anwar adalah seorg peliwat?

Keperluan tuk menyakinkan org ramai mengenai keterlanjuran AI itu kini amat dirasakan oleh Najib dan Rosmah serta Ezam dan lain2 org yg ditemui Saiful sebelum dia mlapurkn liwat AI ke atasnya kpd polis . Dari mahkamah setakat ini, keterangan Saiful pabila disoalbls oleh Karpal tlh gagal meyakinkan orang rmi mengenai tuduhan sex diluar tabii ke atas AI. Sblknya, ia telah berjaya mengukuhkn tahap kepercayaan umum kepada teori konspirasi AI.

Ketidakpercayaan org rmi terhdp kes liwat2 AI amat merbahaya bg pengkonspirasi-pengkonspirasi utama kes tersebut dan balaci-balaci mrk. Mereka mungkin akan pupus lebih awal dr PRU13. Skrg pun telah terdapat desas-desus orang-orang di dlm parti sendiri sdg berusaha untuk membuang pengkonspirasi-pengkonspirasi utama berkenaan bersm dengan balaci-balaci mrka. Tujuan utama 'pemberontak-pemberontak' itu adalah untuk menyelamatkn UBN dr turut pupus dlm PRU13 akibat di ant lain, kesilapan besar orang-orang tertentu mendatangkn kes liwat2 Anwar Ibrahim.

Di luar pula,org rmi sudah merasa jelek dgn tingkahlaku pemimpin-pemimpin UMNO melakukn fitnah demi fitnah terhdp sesama bgsa dan agama krn mau mengekalkn kuasa tuk melindung kepentingn mrk, kepentingan kroni-kroni mrk dan kepentingan mentor mereka. Org ramai sudah bersedia untuk menguburkan UMNO dlm PRU13.

Jika anda pengkonspirasi2 utama kes liwat2 Anwar atau pun salah seorg dr balaci2 pengkonspirasi2 utama berkenaan, apa yang anda akan lakukan apabila melihat kes di mahkamah trlalu lemah d tidak akan berjaya mengejelkan semula Anwar atau klu berjaya pun, tidak akan dapat mencemar imej Anwar Ibrahim dn menghalang beliau dr melangkah ke Putrajaya? Sblknya anda yang akn ghaib dilemaskan oleh tsunami politik kedua di PRU 13. Sudah barang pasti anda akn mengerahkan balaci-balaci anda supaya melakukan apa sja untuk menyelamatkan keadaan. Dan balaci-balaci anda dengan segala kerelaan akn melakukan apa saja, hatta memfitnah dan memfitnah atau berbohong dan berbohong, krn habuan yg sudah diterima dn padah yg sama yg akan menimpa mereka jika 'bos' mereka lingkup.
Dalam konteks inilah cerita-cerita tersebut harus dibaca. Amat tidak bermoral dn murah kerja seseorg balaci ini. Ada lbh baik seseorang balaci itu menjadi pengarah atau aktor filem XXX!

Oleh FGR