ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 12, 2009

12. 4. 2009. Ahad.
Dijemput oleh Sultan menghadiri Majlis


Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin akan hadir bersama 16 ADUN Pakatan Rakyat lain pada Majlis Peanugerahan Pingat dan Santapan Diraja Sempena keputeraan Sultan Perak pada 19 April ini di Istana Iskandariah Kuala Kangsar. ADUN Pakatan Rakyat semuanya diundang menghadiri majlis sambutan ulang tahun hari keputeraan baginda itu.

"Saya dijemput oleh Sultan menghadiri majlis (ulang tahun hari keputeraan)...seperti ahli-ahli politik lain (di Perak), saya dijemput, bukan (sesuatu yang) istimewa," kata beliau ketika dihubungi Mstar.

Desas-desus sebelum ini menyebut beliau akan menghadap Sultan Azlan pada tarikh tersebut. beberapa akhbar internet dan blog menyiarkan berita yang boleh disalah tafsir dalam perkara tersebut.

Dalam kenyataan yang berbeza ADUN Titi Serong, Drs. Khalil Idham Lim telah mengesahkan jawapan telah diberikan kepada pihak Protokol majlis tersebut iaitu sebanyak 17 ADUN termasuklah DS. Nizar dan beliau sendiri disahkan hadir dan 11 orang mempunyai masalah yang tidak dielakkan dan mereka memberi jawapan tidak hadir.

Pada 7 April lalu, Nizar memenangi pilihan raya kecil kerusi Parlimen Bukit Gantang dengan menewaskan calon Barisan Nasional dan Bebas dengan majoriti undi sebanyak 2789 undi.

Menteri Besar Perak Pakatan Rakyat itu juga Ahli Dewan Undangan Negeri Pasir Panjang.

Selepas memenangi kerusi Parlimen Bukit Gantang, yang dilihat sebagai referendum rakyat berhubung isu krisis politik Perak, Nizar meminta diadakan pilihan raya baru negeri dengan membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN).

Sidang DUN bawah pokok awal Mac juga meluluskan usul sedemikian dan telah dipersembahkan untuk perkenan Sultan Perak.