ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 4, 2010

GEMPAR! PANGLIMA TLDM SINDIR ZAHID HAMIDI! BACA INFO NI.....

Apa pendapat korang ek?


LUMUT: Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) tidak akan teragak-agak mencadangkan pembatalan kontrak mana-mana syarikat atau pengambilan tindakan undang-undang berikutan terdapat trend penyebaran maklumat berdarjah negara, termasuk kesiagaan aset strategik kepada pihak yang tidak berkenaan.

Panglima TLDM Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar berkata maklumat berkaitan kapal selam juga sengaja dimanipulasi atas dasar keterbukaan oleh pihak tertentu untuk mendapatkan perhatian umum dan kepentingan tertentu.

[Siapa lagi kalau bukan Zahid menembak kaki BN untuk malukan Najib?]

"Ingin saya tegaskan di sini bahawa sebarang kebocoran maklumat mengenai status kesiagaan aset TLDM sama ada melalui kelemahan sistem pengurusan maklumat mahupun disebabkan oleh mana-mana individu, institusi kerajaan atau syarikat yang berurusan dengan TLDM boleh dikenakan tindakan mengikut Akta Rahsia Rasmi negara," katanya.

[Sila siasat dan kenakan tindakan terhadap Zahid.]

Beliau berkata demikian ketika berucap pada sambutan kepulangan kapal selam kedua negara Kapal Diraja (KD) Tun Razak di Pangkalan TLDM di sini.

Sambutan KD Tun Razak yang itu diserikan dengan keberangkatan Sultan Perak Sultan Azlan Shah dan Raja Dihilir Perak Raja Jaafar Raja Muda Musa sementara Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah yang juga Kapten Yang Dipertua TLDM turut menaiki kapal selam itu dari Langkawi, Kedah.

Beliau juga berkata sebagai negara pengendali kapal selam, segala aspek keselamatan terutama nyawa anak-anak kapal sentiasa diutamakan di mana pengoperasian yang selamat dan senggaraan yang ketat perlu dipatuhi sepenuhnya tanpa sebarang kompromi.

Abdul Aziz berkata kerosakan walaupun kecil tidak boleh dipandang ringan dan tidak boleh disamakan dengan kerosakan biasa aset permukaan.

"TLDM akan sentiasa memastikan aspek keselamatan ini diberi keutamaan pada sebilangan masa kerana prosedur yang ketat adalah tunjang kepada kejayaan pengendalian kapal selam," katanya.

Mengenai KD Tun Razak yang tiba di sini, beliau berkata kapal selam kedua negara itu berjaya melaksanakan 85 peratus selaman iaitu 40 hari daripada 47 hari berada di laut.

"Secara keseluruhannya, KD Tun Razak telah berjaya mengharungi pelayaran selama 64 hari dan perjalanan sejauh 7,283 batu nautika atau 13,488 kilometer merentasi Laut Mediterranean, Laut Merah, Teluk Aden, Laut Arab, Lautan Hindi dan akhir sekali Selat Melaka," katanya.

Beliau berkata kejayaan itu tidak banyak dikongsi oleh sesetengah negara pengendali kapal selam kerana mereka membawa pulang kapal selam dengan menggunakan perkhidmatan kargo. - BERNAMA


Betul apa yang Panglima tu cakap! Wahai Abang Zahid, ingatlah! Awak tu dalam Kementerian Pertahanan bukan Kementerian Penerangan! Awak menjaga portfolio yang paling penting dan sensitif tu, janganlah didedah rahsia tentera kita! BAHAYA bro! Sebab itu Panglima itu cakap sedemikian!

Kalau nak baca kisah panas lagi pasal Bro Zahid, klik sini dan sini

Kalau rasa dah tak boleh nak handle Kementerian ini, ada baiknya diserahkan saja kepada yang layak! Ini ada petikan sikit aku ambil dari PANEH MIANG!

Note: Rasanya TLDM patut siasat ketua mereka sendiri aka Menteri Pertahanan, Ahmad Zahid Hamidi kerana semenjak dia pegang portfolio pertahanan, banyak rahsia pertahanan bocor ke tangan pembangkang. Apa yang lebih membimbangkan, apabila rahsia pertahanan negara semakin terdedah kepada pihak musuh melalui penyebaran maklumat dan perbincangan secara terbuka oleh media pembangkang yang boleh mengancam keselamatan serta kedaulatan negara.

Kepada perwakilan dan pengundi Umno yang paloi tidak tahu menilai pemimpin, sila pastikan orang seperti Ahmad Zahid Hamidi, Khairy Jamaluddin dan 'si pondan' Hishamuddin Hussien etc. tidak diberi tempat langsung dalam hirarki kepimpinan Umno pada masa akan datang. Tapi kok korang nak parti keramat oghang Melayu tu 'mampus' copek...mako pilihlah si kitul dan mandaliar tu lagi yo...