ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 28, 2009

Abdullah hadap Agong 2 April, maklum letak jawatan PM

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi akan menghadap Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abdin untuk memaklumkan hasrat letak jawatan Perdana Menteri, pada 2 April, Khamis depan.


Kalau ini berlaku, dan Tuanku YDA merestui Najib mengambil alih tampuk pucuk pimpinan Negara, lihatlah nasib rakyat Malaysia yang ketagihkan negara demokrasi akan menjadi terkubur.

Pemimpin diakar umbi hingga ke pimpinan atasan Pakatan Rakyat harus bertanggungjawab dan menilai selama sejak 1998 dan 2008 hingga kini mereka wajib menilai dan jawab kepada rakyat yang memilih mereka keParlimen dan DUN.

Setiap salah laku pemimpin umno/BN diketahui olih pemimpin PR dan penyokong menerima serta menyokong dan memberi mandat dengan undi. Siapa perlu dipersalahkan?

BELIAU BUKANLAH SEBAGAI NASI TAMBAH KEPADA PAKATAN RAKYAT!!!

Keiklasan pakatan beliau kepada Pakatan Rakyat untuk rakyat Malaysia. Jangan sia-siakan perjuangan beliau walaupun mereka disaat-saat akhir ini menampil.

masih ingatkah kata2 Dato' A Samad Said?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLviLKI_Ey1dq9gOIMlpKAq1LzR6G_LW5ckQUAKVsNvgpP7i3UXk2CxorXa3jkLPgAiXk4sJZFtp-yLYm4AqsxjrO5fHgmn1NlqD9Y4w5zZ5YfGYB7qALnsQ45T32BY3_LAJ1QSxksGXk/s320/a+samad+said.jpg


Ingatkah kata-kata Najib?
Mee Segera. Hanyar cukup faham dengan mee segera yang di maksudkan itu. Bukan kerja-kerja PRK turap jalan dan sebagainya, tapi yang tersirat pada Najib adalah kerak nasi. Kerana beliau adalah bini kepada Rosmah.
Rasanya mee segera tu, bolihlah ditujukan pada Muhyidin Yasin.

PAKATAN RAKYAT PERLUKAN MEE SIAM