ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 4, 2009

04/07/09. Sebtu.

KUASA DITANGAN PENIPU LAKI PUAKA

Mengapa Jamal dan Osman melompat keluar dari PKR dan menjadi ADUN Bebas? Tidak seperti Hee yang melompat keluar DAP kerana tak dapat Camry, Jamal dan Osman memberikan pelbagai alasan. Diantaranya kerana memperjuangkan Bangsa Melayu…Nizar Boneka DAP…blah..blah..blah.

MKinis pix

Semua itu adalah alasan-alasan untuk menutup kisah sebenar. Klik disini

04/07/09. Sabtu.

PEMBINAAN PEJABAT DAERAH dan TANAH KUALA LANGAT SEPERTI UBN HARI INI.

Y.B. Tuan Phillip Tan Choon Swee
Kawasan : ADUN N52 Teluk Datok (DAP) "APAKAH KERJA BELIAU SELAMA INI? SEBELOM MENANG SEBUK MENYALAK".


Pejabat Daerah dan Tanah yang baru terletak di kawasan zon mukim tanjung 12(2) Ahli Majlisnya zon11 dan JKKK sdr Razali Senan (Sungai Sedu ADUNnya Philip Tan), yang dibina diwaktu pemerintahan Khair Toyo semasa menjadi MB Selangor. Bangunan itu nampak macam siap dibina, tetapi kalau di lihat seperti dalam gambar-gambar amat menyedihkan sekali.


Rakyat Kuala Langat apabila datang kebangunan pejabat tersebut untuk berurusan, merasa takut apabila melihat keadaan suasana sekeliling bangunan.
Inilah kerja-kerja binaan yang kontraktornya adalah berhubung kait dengan Khair Toyo (W.W).


Sementara itu juga yang sekarang dalam pembinaan betul-betul berhadapan bangunan pejabat Daerah itu juga adalah kontraktornya, orang yang sama.


Apa yang Hanyar nak tekankan disini, ialah bangunan pejabat Daerah yang sudah siap kelihatannya sebegitu rupa. Bagaimana pula bangunan yang sedang dibina jika tidak diambil perhatian dalam masa pemerintahan Pakatan Rakyat. Akhirnya nanti, jika Tan Sri Khalid tidak tegas pada perkara seperti yang dilihat rakyat akan menyalahkan siapa pula nanti?

Perlu ditegaskan disini, Hanyar merasa kecewa jika sekiranya Tan Sri ambil mudah terhadap JKR Selangor untuk meneliti. Seperti yang dilihat papan tanda kontraktor pun tidak lengkap dengan tiada nama kontraktor. Tidak perlu disorok, Rakyat Selangor tahu muslihat mereka yang suka menghabiskan wang rakyat seperti wang bapat tiri mereka.

AMK K.Lgt PERLU AMBIL TANGGUNG JAWAB.
Selesaikan apa yang tidak betul dan yang betul kita semua akui.