ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 20, 2009

20/04/09. Isnin.

Kebakaran Kilang Plastik DiJenjarum, Kuala Langat.

Kebakaran berlaku lebih kurang jam 2.30ptg tadi. Kelihatan pada kebakaran itu saluran pili bomba tiadak berpungsi, sehingga terpaksa mengambil dikawasan jauh ditempat kejadian.Ahli Majlis terlibat perlu memantau lebih teliti, dimana kilang yang beroperasi agar tidak berlaku seperti itu lagi.

Apa yang orang ramai laporkan, banyak lagi kawasan kilang-kilang yang beroperasi, pili bomba tidak berfungsi dan ada juga tidak mempunyai pili bomba.

Menjadi tanda tanya pada penduduk berdekatan dengan kejadian tersebut, mengapa Majlis Daerah bolih membenarkan kilang tersebut membenarkan kilang tersebut beroprasi.

Kilang tersebut juga amat berdekatan dengan rumah kediaman penduduk kampong yang amat merbahaya.

Serta sebelah kanan pula, bangunan pasaraya juga berdekatan dengan petrol pam.

Sebelum ini 2 gudang plastik, yang diragui keselamatannya telah berlaku kebakaran, sehingga rumah berdekatan turut terbakar. Semua berlaku di kawasan Parlimen Kuala Langat.