ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Dec 10, 2009

APA BEZA GAMBAR DENGAN CERITA? RAHSIA TERSELINDUNG !!!


Kenapa tak jadi panjat pokok tu??? Tadi bersungguh sangat nak panjat???? Apa jawapan anda??? Pokok itu ada kerengga?? Ada semut?? Dahan nak patah?? Reput?? Tak ada buah atau... atau... atau...Dah tak larat???..... Kalau tak larat awat tak habaq mai awai awai?????

Itu persoalan yang tiba tiba muncul bila Mat Said tak nak teruskan tugas sebagai Pengerusi SPRM. Apakah Said memang dah tak larat??? kenapa terima dari awal??? Bukankah penyambungan kontrak beliau ditentang banyak pihak terutama berkaitan kegagalan beliau menangani dan membersihkan imej SPRM??

Sebab nya hanya ada dalam kepala Said...namun sebagai pengerusi badan utama yang diberi perhatian terutama selepas kes Teoh tentunya rakyat mempunyai alasan untuk meneka... Dan tekaan itu tentu berkisar tentang kegagalan... tekanan... atau kebimbangan ada rahsia yang akan membusukkan seluruh SPRM yang sememangnya telah lama busuk...

Telah menjadi pekasam kerajaan...apabila seorang pemimpin bermasalah...samada beliau akan direhatkan ke jawatan lain atau dihantar ke luar negeri atau diminta berundur secara terhormat... Kes Rahim Nor... Muhamad Taib... Rahim Thamby..dan senarai panjang lain yang masih berjela dalam fikiran rakyat Malaysia... Apapun penafian Najib tentunya bukan jawapan yang benar apatah lagi Najib memang pemimpin yang Langsung tak boleh dipercayaiiiii