ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Sep 12, 2009

12/09/09. Sabtu.

SEJAUHMANAKAH SPRM AKAN MENYIASAT TUDUHAN KES RASUAH BEKAS MB UMNO SELANGOR YANG LALU?Hanyar tidak merasa terlalu berbangga apabila SPRM ada membuat siasata terhadap tuduhan berbagai kes rasuah Khair Toyo semasa beliau menjawad jawatan Menteri Besar. Akan tetapi mencurigai kerana SPRM adalah tali barut umnoBN. Walau apapun itu adalah tanggungjawab SPRM.
Hanyar juga mengucapkan setinggi tahniah kepada pengundi-pengundi Selangor semasa PRU 12 yang lepas kerana memberi mandat besar kepada pimpinan Pakatan Rakyat melaksanakan tanggungjawab besar untuk lebih mudah menguasai maklumat dari Pejabat SUK.
Hanyar berbangga kerana rakyat telah faham kuasa dijari mereka amat bermakna untuk sesebuah negeri yang dicintai diberi kepada pentadbir yang beramanah. Dari jarijemari merekalah keputusan mutlak yang dianggap sebagai "kuasa keramat".
Oleh itu, setelah rakyat Selangor memberi kuasa mutlak kepada pimpinan yang baru, sama-samalah pimpinan yang terpilih bertanggungjawab melaksanakan amanah itu dengan berbudi berbahasa.