ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 13, 2011

PENGUNDI-PENGUNDI SERAWAK DIUJA DENGAN UGUTAN BN

KISAH SEBENAR MURID SEKOLAH DITERAJUI PAS, MURID 7 TAHUN MANGSA MENEMUI AJAL...

Semuanya ada kaitan dengan pilihanraya DUN Serawak kerana BN cuba mengekalkan KUASA dan mengugut pengundi..................Begitu juga dengan kes video sex yang hangat dengan tuduhan melulu terhadap DSAI.


Semasa pertanyaan diajukan, ustaz berkenaan telah mengikat kedua-dua tangan adik saiful dibahagian hadapan, bukan belakang.

Namun sepanjang berada dibilik warden tersebut, TIDAK ADA penderaan fizikal yang berlaku sebagimana yang dilaporkan. Sebaliknya ikatan tangan tersebut dibuka setelah ustaz berkenaan ingin keluar dan mengurung adik saiful dalam bilik berkenaan.

Setelah 2 jam ditinggalkan, seorang lagi warden, ustaz y telah membuka bilik berkenaan dan mendapati adik saiful terbaring diatas toto sambil menggigil.

Mulanya ustaz y mengesyaki adik saiful terkena sawan dan kacing gigi, namun beliau sendiri tidak pasti akan penyakit yang menyerang.

Lantas ustaz Y terus membawa adik saiful ke hospital Kangar, namun pihak hospital tidak dapat menerima pesakit kerana banjir melanda Bandar Kangar pada masa itu. Seterusnya adik saiful dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah Alor Star dan terus dimasukkan ke wad ICU.

Pada malam kejadian itu juga ustaz h telah menemui ayah angkat adik saiful dan memohon maaf atas kesilapan dia mengurung arwah selama 2 jam. Sebelum ustaz h pergi kehospotal, dia terkejut dengan berita bahawa adik saiful dimasukkan ke icu, lantas dia terus menunaikan solat hajat”.

Selang 3 hari dari hari kejadiaan, adik Saiful dipanggil oleh Allah untuk mengadapnya pada jam 8pagi hari ahad.” Begitulah cerita sebenar kejadian kematian adik saiful yang telah diceritakan oleh rakan baik ustaz h.

Kami terus pening kerana banyak percanggahan maklumat yang dibaca melalui media sebelum daripada itu. Kami terus sampai kerumah Abang Zamri(ayah angkat adik saiful).

Ketibaan kami disambut mesra oleh abang zamri yang kelihatan pasrah dan redha akan ketentuanNya. Adik saiful tinggal bersama keluarga Abang Zamri sejak umur 2 tahun setengah, setelah bapa adik saiful tidak mahu membelanya setelah kematian ibu adik saiful.

“ dia seorang yang berani dan tak takut apa yang orang kata. Dia memang keras dan keberanian dia tak padan dengan umur dia” cerita abang zamri. 


Klik utk bacaan seterusnya bacalah...

Berita sumbangan sgderhaka.

TAMPARAN HEBAT UNTUK PERASUAH BAGAIKAN ANGIN KENCANG YANG MENGHEMPAS HELIKOPTER.

 
Najib dan Semua Pimpinan BN menjadi Menguncup terhadap Sikap Pengundi Serawak.


Gambar Hiasan: Kakitangan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sudah bersedia dengan peti-peti undi untuk menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak ke-10 di Bilik Gerakan SPR di sini, Selasa. PRN Sarawak akan diadakan pada 16 April ini membabitkan 71 Dewan Undangan Negeri di 1,749 pusat pengundian membabitkan 979,796 pengundi berdaftar. - foto BERNAMASejak hari penamaan calun hingga kehari ini pihak lawan PR, telah kehausan modal menangani isu-isu yang diketengahkan olih pihak PR. Hari-hari disetiap saluran TV dan semua media yang datangnya dari pembodek-pembodek Kerajaan BN, jelas lagi nyata, kata-kata yang terkeluar dari mulut-mulut mereka seperti “mengugut pengundi-pengundi Serawak.
Sungguh memalukan pada dunia, yang selama BN memerintah telah terabai untuk keharmonian rakyat Serawak. Negeri Serawak yang begitu kaya-raya berbagai hasil bumi, dan sebaliknya keterampilan kepada rakyat jelata yang sesungguhnya amat doif.
Modal BN, bila ada sahaja Pilihanraya, maka projek-projek kerajaan menjadi habuan untuk rakyat. Yang kenyang siapa? dan kerja sudah tidak dapat dikawal selia dengan berkualiti, bagaikan wang yang diguna pakai untuk kerja-kerja seperti turap jalan macam duit(RM) poket BN sendiri.
Walaupun BN peneraju besar adalah Melayu, mereka adalah melayu Islam yang tidak JUJUR. Bagi orang Islam mahkotanya adalah KEJUJURAN barulah Islamnya BERMERTABAT.


""Hidup ini adalah warna-warni yang terlakar pada kanvas, walaupun tidak cantik ia tetap mempunyai sejuta maksud.

"Jangan biarkan perahu hanyut tak ber'penghuni' nanti hanyutnya tidak singgah ke pelabuhan”.