ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jan 15, 2010

15/01/2010. Jumaat.

Sikap Alam Flora Tidak Berdisiplin

Aduan dari pengguna jalan raya dan penduduk sejak lama, tetapi masih tidak berubah untuk mendisiplin kerja semasa diatas jalan raya yang boleh dikatakan merbahaya.

Setelah beberapa kali pengadu memaklum pada hanyar sikap pemandu lori Alam Flora yang tidak menitik beratkan keselamatan dan merbahaya.

Hari ini adalah bernasib baik kepada juru kamera hanyar, kebetulan melalui jalan Dengkil Banting bersebelahan SMK Sungai Manggis lebih kurang jam 11 pagi, lori sampah Alam Flora sedang mengambil sampah. Kelihatan lori sepertimana pengadu adalah benar daripada aduan bahawa menganggu lalu lintas dan merbahaya. Sementara itu juga, sampah yang diambil sudah beberapa hari hinggakan berbau dan menganggu mesra alam kerana disitu juga berhadapan dengan restoran Malabar yang membayar cukai kepada MDKLgt. Pelangan merasa kurang senang apabila sampah itu tidak diambil buat beberapa hari dan menjadi berbau busuk.

Dan lori sampah Alam Flora kebanyakan juga, bocor dan air busuk menitis keluar diatas jalan raya serta kerap berterbangan sampah diatas jalan raya semasa lori bergerak laju.

Bagaimanakah pemantauan pegawai Alam Flora yang kurang prihatin atau telah berkompromi dengan ketua-ketua jabatan MDKLgt yang terlibat?.

Oleh kerana kesilapan pihak bertanggungjawab, sebagai mata dan telinga (ahli majlis dan JKKK) kepada kerajaan, kerana tidak prihatin, maka perkara seperti ini boleh dimanipulasi oleh rakyat yang menyalahkan kerajaan Pakatan Rakyat.