ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jun 12, 2010

amanah dakwah dan amanah memerintah negara!

Apa yg diFatwakan Dewan Ulama PAS Kelantan (1963):

“ORANG ISLAM BERKONGSI DENGAN ORANG-ORANG KAFIR MEMERINTAH NEGARA MENJADI KAFIR ATAU HARAM” !

Ia adalah amanah urusan negara!

AMANAH yg PAS gagal seperti kata NA ialah AMANAH DAKWAH...

".....INI KERANA SETELAH BEBERAPA LAMA ALIM ULAMA KITA TERMASUK TOK-TOK GURU DI PONDOK-PONDOK TIDAK MELAKSANAKAN TUGAS DAKWAH MENYEBARKAN ISLAM KEPADA KUMPULAN NON MUSLIM (CINA, INDIA, SIAM ATAU ORANG ASLI) MENYEBABKAN SEBARAN DAKWAH BAIK DI PONDOK ATAU DI SEKOLAH-SEKOLAH ARAB HANYA BERKISAR DI KALANGAN SESAMA ISLAM SAHAJA. MELAYU AJAR MELAYU SAHAJA....".

nampaknya umno dan pas sama ....GAGAL melaksanakan AMANAH .... !!!

dalam urusan memerintah negara keduanya telah melanggar fatwa ulama pas kelantan itu....umno dgn bn dan pas dengan pr!

tapi PAS lebih berani kerana mereka gagal atas nama ISLAM....umno masih lagi atas nama kebangsaan melayu....jadi segala kesalahan mereka itu perbuatan mereka tidak berkaitan islam bukan sperti pas segalanya atas nama islam !