ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Oct 3, 2009

03/10/2009. Sabtu.

Cerita Pasal Pakatan Rakyat

Diperhatikan kalau Dato' Seri keluar negeri atau tidak ada di tanah air ada saja isu yang dibangkitkan oleh ahli politik PR.

Ahli Politik ini pada asasnya memang bagus, sebab mereka buat kerja, mereka berpolitik sebab itu kerja mereka, macam Dato' Hassan Ali, Khalid Samad, MP Balik Pulau apa nama?, Jeff Oii, Zuklefly Nordin, yang lain naam naam, nama saja orang politik tak pernah masuk paper pun.

Orang yang tidak buat salah, orang tidak buat apa apa.

Orang politik macam peon jugaklah kekadang tu, kuat bodek cepatlah naiknyer...jadi exco telur tinggal separuh. Jadi ahli majlis je pun telur kedalam langsung.

Aku cerita pasal Pakatan Rakyat, geng Umno ngan BN tak masuk, sebab mereka kategori lain, lagi haru biru malas nak tulis kat sini, nanti tercemar pulak blog ini.
KENAPA PERLU KEMPIN? ADA SEBABNYA KERANA UNTUK RAKYAT.

Part 3Part 2Part 1