ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jan 3, 2010

03/01/10. Ahad.
SEKALONG TAHNIAH BUAT WAKIL RAKYAT PARLIMAN INI.

Hanyar merasa gembira jika mejoriti wakil rakyat dari PR yang banyak brcakap tetapi juga banyak buat kerja untuk membina. Sepertimana MP Kapar yang tahu siapa beliau dan mengapa beliau duduk kerusi MP itu. Tidak salah beliau memberi komen untuk membina meningkatkan prestasi PR. Beliau dikenali hanyar sejak beliau bermula dalam Parti Keadilan Nasional (keADILan) lagi. Bersejarah, ketika pada tahun1999, hanyar dibawa bersama beliau pergi kerumah keluarga ibu beliau, berpesan pada hanyar; nanti sampai dirumah keluarganya, Jangan memperkenalkan diri sebagai kawan dalam parti keADILan. Kerana ditentang hebat oleh keluarga untuk beliau berpolitik.

Hari ini beliau terbukti berada dalam kacah politik dan berdepan dengan rakyat untuk mengotakan prinsip beliau yang prihatin kepada mempertahankan hak rakyat. Hendaknya MP yang lain buatlah contoh terbaik sepertimana beliau.

Orang yang menentang beliau sahaja tidak suka cara beliau bertindak. Pada orang yang menentang cara beliau itu adalah sikap tidak amanah pada perjuangan parti. Cuba tanya pada diri sendiri apakah sumbangan hebat sebelum kemenangan besar pada PRU 12 lepas.
Hanyar tidak berkata semua MP Pakatan Rakyat tidur dan bongkak. Pada yang terasa perlu berubah sikap sebelum rakyat tolak dipilih menjadi calun PRU13 nanti.


Disini hanyar paparkan kerja buat MP ini.

S Manikavasagam is first time Member of Parliament Malaysia, Kapar(P.109).He stood under the ticket of Parti Keadilan Rakyat(PKR). He also sits in PKR's Supreme Body Council and PKR's Political Bureau Member .
Read More About Your MP Here
Contact Office Of MPKapar

JANGAN BANYAK BERCAKAP DARI BANYAK BERTANGGUNGJAWAB.