ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 2, 2009

2/5/2009. Sabtu

Hantu Altantunya Menunggu Di Penanti ??

Oleh Ahmad Lutfi Othman

Walaupun baru tidak sampai 20 hari Dato' Seri Najib Razak mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-6, namun sudah banyak petanda awal yang menunjukkan era pemerintahannya belum dapat menggamit keyakinan rakyat. Retorik perubahan yang diuar-uarkannya nampak dangkal dan bersifat kosmetik, hanya sekadar mahu mengelabui pandangan orang ramai.

Sampai bila dapat bertahan tanpa permaidani merah? KLIK BACA SETERUSNYA....
2/May/09

KARNIVAL USAHAWANAN DAN PERTANIAN KADUN SEJANGKANG.

Hari pertama Karnival anjuran Kadun Sejangkang pada pagi tadi diturunkan hujan rahmat dan tepat jam 10 pagi kehadiran Datuk Menteri Besar Selangor dan rombongan Kerajaan Negeri tiba. Menteri Besar dengan selamatnya merasmikan Karnival dan ramai peserta ushawan mengambil bahagian menyertai menjual hasil tani digerai-gerai sedia ada. Lebih 60 khemah gerai jualan yang disediakan penuh dengan berbagai jualan.

Sementara itu juga Exco kebajikan dan masyarakat turut hadir bersama memberi ucapan. Esok , pada sebelah petang perasmiam penutup karnival, dirasmi kan olih Exco Pembangunan dan pertanian YB Yaakob Bin Sapari.

Gambar diatas, sebahagian gerai-gerai jualan hasil tani penduduk kampong.