ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Sep 4, 2009

04/09/09. Jumaat.

EZAM KAT MANA? +-+-+- = ().
Semasa Anwar Ibrahim dalam ABIM, ada ramalan dan desas-desus menyatakan beliau akan menyertai atau akan bergerak aktif dalam UMNO. Kebanyakan kawan, terutama dalam ABIM dan PAS, tidak percaya. Malah, ada yang mengatakan "ramalan sesat" dan "desas-desus karut".

Kini, Anwar Ibrahim jadi Penasihat PKR merangkap Penyelaras PR dan Ketua Pembangkang di Parlimen. Beliau dikenali juga sebagai DSAI. Siapa yang tak kenal beliau, bid'ah dhalalah.

Dan kini juga, ada ramalan dan desas-desus yang menyatakan bahawa beliau (DSAI atau Anwar Ibrahim) akan menyertai PAS sebagai parti politik terakhir beliau. Beliau akan menjadi PM Malaysia melalui PAS dan bersara semasa dalam PAS.

Ana tidak berani hendak menghuraikan dengan lebih lanjut, kerana masih dalam kesamaran.
Dan kini berita itu mungkin ada juga kebenarannya, dan tidak mustahil. Bak kata seorang sahabat.

"Segalanya mungkin, harus dilihat pada matlamat asal perjuangan. Kalau hanya bertukar parti tapi masih dalam pakatan. Itu biasa saja"

Percayakah jika dikatakan individu tersebut adalah Dato Seri Anwar Ibrahim (DSAI) akan menyertai PAS sebagai parti politik terakhir beliau. Beliau akan menjadi PM Malaysia melalui PAS dan bersara semasa dalam PAS.

Apakah berkemungkinan berlaku sedemikian???? Bagaimana dengan PKR...? Apakah analisa politik yang diberitakan di Blog ini adalah pemangkin kepada apa yang diramalkan.

Khusus buat penyokong PKR, Apakah pandangan anda sekalian...?