ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 15, 2011

MENGAPA PENDUDUK MERLIMAU MERASA TERUJA BILA TPM KEKAMPONG TERSEBUT?

Apakah menjadi tradisi bila ada PRK, baru bapak pemimpin pemerintah turun melawat kawasan? Gitu juga diKerdau nanti. 
Apapun berubahlah wahai pimpinan atasan maupun diakar umbi. Selalulah melihat sendiri apa yg terjadi pada rakyat . jangan ada PRK, baru nak turun padang. Memalukan.

Penduduk Pekan Merlimau Teruja Bertemu Muhyiddin 
 
JASIN: Beberapa penduduk di Pekan Melimau di sini teruja bertemu Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin sempena lawatan tinjauan mesra beliau di kawasan itu pada Isnin.
Siti Noor Syahirah Abd Rahman, 19, yang sempat bersalaman dan berbual dengan Muhyiddin berkata ini merupakan perjumpaan kedua beliau dengan pemimpin berjiwa rakyat itu.
"Pertama kali jumpa di Mersing, Johor pada 2007, jumpa seimbas lalu sahaja, sekarang sempat bersalaman dan sempat bertanya khabar dengan beliau, tentulah seronok," katanya yang bekerja sebagai pembantu kedai peralatan telefon di pekan itu. Muhyiddin melakukan "walkabout" di pekan kecil itu yang dihuni kira-kira 1,000 penduduk.
Menceritakan tentang perbualannya dengan Muhyiddin, Siti Noor Syahirah berkata pemimpin itu sempat bertanya mengenai perkembangan perniagaan di kedai milik majikannya itu.
Aw Yong Gern, 61, pemilik pasar mini berkata ini merupakan perjumpaan pertama beliau dengan Muhyiddin.
"Mula-mula takut sikit, tetapi dia (Muhyiddin) banyak baik, cakap banyak lembut, dia tanya macamana perniagaan saya, saya ada cakap terpaksa naikkan barang sikit kerana sekarang harga barang semua naik," katanya.
Wanita itu berkata pembangunan di kawasan Merlimau rancak dan cepat berkembang tetapi keadaan perhubungan jalan raya di kawasan itu perlu diperbaiki.
T Sivarajoo, 46, berkata ini merupakan kali kedua beliau berjumpa dengan pemimpin nombor dua negara itu, kali pertama pada 2005 semasa beliau menjadi Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani dalam satu majlis di Selangor.
"Saya berterima kasih kepada Muhyiddin kerana telah melakukan perasmian pecah tanah Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Tamil di sini hari ini," katanya yang mengusahakan sebuah kedai runcit.
Menurutnya masyarakat India di Merlimau sudah lama memerlukan sekolah itu. -BERNAMA