ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 14, 2009

14/07/09. Selasa.

APA NAK JADI ! MANIK URAI.

Persaingan yang cukup sengit mengejutkan pelbagai pihak. Sehingga jam 5.00 petang sebelum kiraan undi bermula PAS Kelantan amat yakin akan menang besar dengan majoriti antara 2,000 undi. Sebaliknya PAS kini berhadapan dengan saingan sengit dimana undi antara PAS dan BN amat rapat sebagaimana yang diumumkan oleh SPR sebentar tadi.
PAS perlu membuat post mortem terperinci mengapa angka dari pondok panas dan polling agent jauh sekali dari jangkaan PAS. Sehingga kini jam 8.50pm SPR tidak berani mengumumkan keputusan. Kalah atau menang hanya pengundi Manik Urai sahaja yang tahu. Hanyar mengamgap SPR sudah semestinya ada muslihat untuk kemenangan, atau kalah tipis untuk Umno. Apa pun Pakatan Rakyat tidak boleh berdiam untuk membela pengundi di Manik Urai.