ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 9, 2009

Gantung Sampai Mati

SHAH ALAM: Cif Inspektor Azilah Hadri dan Koperal Sirul Azhar Umar hari ini dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam setelah didapati bersalah atas tuduhan membunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibu.

Hakim Datuk Mohd Zaki Md Yasin berkata kedua-dua mereka gagal membuktikan sebarang keraguan bagi kes dakwaan tersebut sebaliknya hanya menyalahkan antara satu sama lain.

ULASAN
1-Allah subhanahu wataala cerita perangai orang jahat di akhirat di dalam Al quran ; Pada hari kiamat , orang yang melakukan jenayah sanggup memohon kepada Allah agar menerima anak isterinya, orang kampongnya, dan manusia semuanya sebagai ganti dirinya untuk dimasukkan kedalam neraka asalkan dirinya seorang sahaja selamat dari azabneraka...


2-Orang yang suruh azilah dan sirul bunuh antaltunya tu tak kena hukum ke..? UMNO nak tutup kes kononnya kalau dua2 ni dah kena hukum. TIDAK kita kena dedahkan siapa dalangnye,, teruskan!!!

Thursday, April 9, 2009

KABINET MEE SEGERA !!!!

Perdana Menteri Mohd Najib Razak telah mengumumkan barisan kabinet barunya petang ini. 28 Menteri dan 40 timbalan menteri dilantik menganggotai barisan kabinet barunya.

Tan Sri Muhyiddin hari ini dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Pelajaran
Datuk Seri Shafie Apdal hari ini dilantik sebagai Menteri Pembangunan Luar Bandar .....Klik seterusnya....