ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 10, 2009

10/07/09. Jumaat.

PROJEK PEMBANGUNAN PENINGGALAN KERAJAAN UNMO...........Kg Sri Tanjong (DUN Dengkil)


Projek ini sekali dilihat amat memberi erti untuk rakyat. Tetapi apa yang telah berlaku, langsong tidak berguna kerana lebih setahun terbiar begitu saja. Hanyar telah berjumpa dengan ketua JDM kawasan tersebut, dan beliau memberi penerangan yang amat menyedihkan.

Bangunan itu dibina sejak tahun 2007 dan telah siap lama. Apabila tumbangnya kerajaan BN dan diambil alih oleh Pakatan Rakyat, penduduk kg telah cuba untuk mengambiltahu tentang bangunan itu. Jawapan yang diberi olih pimpinan yang lalu(umno), projek bangunan itu adalah projek kerajaan pusat. Kalau dilihat pada gambar diatas, melambangkan fakta sebenarKetua JDM berkenaan merasa kecewa dengan persoalan orang ramai yang tidak mengetahui apa sebenar yang berlaku, dan beliau sendiri langsung tidak mengetahui status bangunan itu kerana tiada maklumat.

Beliau mengharapkan pihak kerajaan Pakatan Rakyat dapatlah memberi penerangan sebenar kepada kami untuk senang dijawab, apabila diajukan soalan-soalan yang langsung kami tidak boleh jawab dengan fakta terbaik untuk kerajaan Pakatan Rakyat yang sekarang kita terajui.

Beliau juga berkata, setelah 50 tahun umno memerintah dan kini Pakatan Rakyat, pengundi dan rakyat Selangor inginkan yang terbaik walaupun tidak dapat tunai semua perkara. Penjelasan terbaik amat perlu untuk pengetahuan rakyat yang kita bersungguh-sungguh untuk perubahan.

Sementara itu juga Hanyar merasa kagum kerana setiap laluan kg , jalan-jalan kg telah berturap tar. Semuanya ini kerana ketelusan JKKK bertanggungjawab dan prihatin kepada penduduk. Ketua JDM tersebut mengucap tahniah dan inilah JKKK yang bolih menjadi contoh terbaik kepada yang lain.