ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jan 8, 2009

Polis MESTI Saman Wan Farid dan MANA-MANA PEMIMPIN PARTI..
Khamis. 8/1/09. Polis tidak wajar mengamal penguatkuasaan “double standard”. Umum mengetahui bahawa menunggang motorsikal tanpa topi keledar adalah satu kesalahan. Sememangnya ramai orang awam yang telah disaman Polis kerana kesalahan itu.

Namun pihak Polis tidak berani untuk mengeluarkan saman terhadap Wan Farid, sebagai mantan TIMBALAN MENTERI Dalam Negeri, a tas kesalahan menunggang motorsikal tanpa memakai topi keledar.


Klip video telah disiarkan oleh beberapa siaran berita TV jam 8 malam tadi. Wan Farid (Yek) hanya bertopi “cap” BN sahaja. Apakah Polis mengamalkan double stanardnya=2 0di sini? Walhal, terdapat lebih 6,000 anggota Polis tambahan yang dikerah di Kuala Terengganu - sudah pasti ada anggota Polis di kawasan di mana Wan Farid menaiki motorsikal tanpa topi keledar!

Ini bukan kali pertama. Sebelum ini juga jelas disiarkan di akhbar-akbar semasa PRU 2008. Khairy Jamaludin pun turut menaiki motorsikal tanpa bertopi keledar. Sehingga hari ini tiada tindakan yang diambil oleh pihak Polis.JELMAAN HANTU KERNA WANG dan KUASA

8/01/09.Khamis.
Sebelum datang soalan, hantu-hantu BN, kau baca dulu dekat bawah ni aku quot dari The Malaysian Bar -
  • Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Razak, who is leading the Barisan Nasional (BN) charge in the Jan 17 Kuala Terengganu by-election, said yesterday the coalition is ready to answer all issues raised by the Opposition.
  • He said the Opposition is under increasing pressure to use national issues and this shows they are running out of local issues to raise.
  • Najib said the Opposition’s action here in playing up the issue of murdered Mongolian Altantuya Shaariibuu was totally irrelevant to the by-election. “If they bring up this issue, it means they are bankrupt of issues ... it has no connection at all with this by-election,” he added.
Najib cakap, "BN sedia menjawab apa sahaja isu yang cuba dimainkan oleh pembangkang" dan jugak "pembangkang ketandusan isu".

Dekat sini aku nak habaq, Pakatan Rakyat tak pernah ketandusan isu selagi UMNO/BN kekal dengan cara pemerintahan dan jugak diterajui oleh hantu-hantu yang level pemikirannya sama dengan "PM In Waiting". hang silap Mat Pekan.

Meh sini aku nak bagi kau satu isu. Isu Nasional. hantu-hantu UMNO/BN pun tolong jawab pertanyaan aku atas 1 isu ni.

Aku nak tanya pasal isu hudud.

Dalam Forum antara Husam dengan KJ, KJ tanya tentang pendirian Husam yang mewakili PAS tentang pelaksanaan Hukum Hudud sekiranya Pakatan Rakyat berjaya memerintah Malaysia.

Jawapan dari Husam - PAS akan tetap melaksanakan Hukum Hudud sekiranya Pakatan Rakyat berjaya mengambil alih tampuk pemerintahan negara Malaysia.

Dekat 2 minggu UMNO/BN melompat macam sakai babi dan tanpa parti melayu Islam UMNO sedari, depa sebenarnya memperlekehkan hukum Allah dalam isu ni. sepatah pun aku tak dengar atau baca pendirian UMNO dalam isu hudud... sekor pun hantu-hantu UMNO tak dak dok sebut apa pendirian UMNO dalam soal Hukum Hudud sebaliknya......

Hantu-hantu UMNO dok sibuk mencucuk DAP dengan isu Hukum Hudud, hoi hantu UMNO...!!! hangpa sebenarnya menganut agama apa? Islam HadHari tu sembah Allah ka sembah apa???

Hangpa semua hantu-hantu UMNO memang lahanat mengalahkan Yahudi...!!! Hukum Allah hangpa eksploitasi untuk melaga-lagakan yang bukan Islam dengan yang beragama Islam. memang sah hangpa kafir..! ni bukan tahap kafir Quraish dah ni, ni dah tahap kafir HadHari. hangp ala yang dok perosak agama Islam.

Patutnya hangpa perjelas dekat yang bukan Islam apa itu hudud, sebaliknya hangpa gunakan hukum Allah untuk buat perkara tak baik, perkara lahanat, perkara yang diharamkan dalam Islam. hangpa hantu-hantu UMNO memang sah KAFIR...!!!

Lepaih tu hangpa dok sibuk pulak tanya Anwar apa pendirian dia tentang Hukum Hudud...

Malam tadi dalam ceramah Anwar di KT, Anwar habaq -
  • KUALA TERENGGANU: Datuk Seri Anwar Ibrahim berjanji tidak akan mengenakan undang-undang hudud ke atas bukan Islam jika meneraju kerajaan pusat.
  • Ketua Umum Pakatan Rakyat itu berkata, pihaknya tidak akan memaksa masyarakat bukan Islam di bawah penguatkuasaan undang-undang hudud.
  • "Tiada niat untuk memaksa mereka (bukan Islam) tunduk kepada hudud," katanya ketika berucap pada ceramah perdana sulung di sini, malam tadi.
Itu kenyataan dari DSAI yang hangpa dok tunggu-tunggu... tapi hangpa lupa 1 hal...

Hangpa lupa nak tanya diri hangpa sendiri apa pendirian hangpa dalam isu Hukum Hudud. hangpa lupa agama hangpa apa. hangpa lupa dekat Allah masa hangpa dok main isu ni. hangpa lupa Hukum Allah bukan untuk dieksploitasi. hangpa lupa Hukum Allah untuk dilaksanakan bukan untuk dipermainkan.

Mungkin hangpa jadi lagu tu pasai hangpa pun dah lupa macam mana nak mengucap 2 kalimah syahadah, mungkin hangpa jadik lagu tu pasai hangpa memang bangsa Kafir Lahanat yang tak takut pada Allah pencipta sekelian alam.

Hangpa bebal, hangpa la lahanat yang paling bebal..!

Ni aku nak tanya hangpa, yang mana ada dekat Kuala Terengganu, kalau ada peluang selisih dengan mana-mna pemimpin UMNO atau hantu-hantu UMNO yang aku tak pasti depa ni masih Islam atau tidak... mintak tolong sangat-sangat bagi jawapan atas soalan aku ni untuk hantu-hantu UMNO.

Soalan aku senang.

Apa pendirian UMNO dan jugak hantu-hantu UMNO tentang Hukum Hudud???

Hnagpa sokong dilaksanakan ka hangpa nak bagi alasan supaya tak dilaksanakan???

Hoi hantu-hantu UMNO...!!! hang jawab soalan aku yang ni...!!!

Sebelum tu kalau hangpa nak persoal kenapa PAS tak laksanakan Hukum Hudud dekat Kelantan & Terengganu, baik hangpa tak payah nak komen dekat bawah ni. sapa yang tak dapat jawapan pasai pelaksanaan Hukum Hudud dekat Kelantan & Terengganu maknanya hangpa MENTAH LAGI DALAM POLITIK MALAYSIA.

Kalau tak tau sejarah dan fakta, tak payah nak auta dekat ruangan komen, buat semak mata aku ngan pembaca je. jawab soalan aku dekat ruangan komen sebagai seorang hamba Allah yang beragama Islam. sebelum nak jawab, hangpa mengucap 2 kalimah syahadah dulu..!

Kalau nak mengucap 2 kalimah syahadah pun tak reti, maknanya hangpa bukan Islam. kalau hangpa bukan Islam, aku tak dapat buat apa. yang Islam sendiri pun tak paham ajaran agama sendiri, apa lagi yang bukan Islam?

Tak tau la pulak kot-kot hangpa sanggup mengaku bukan Islam & pakai pelat india atau cina. itu antara hangpa dengan Allah. aku tak tau... dekat kanan ngan kiri hangpa ada 2 malaikat bertugas. hangpa kaw tim la ngan depa kalau hangpa buleh.

Apa pendirian hangpa wahai hantu-hantu UMNO berkenaan pelaksanaan Hukum Hudud?