ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 12, 2009

SAYA TIDAK TERLIBAT DALAM POLITIK – HARUSSANI – malayau


– Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Zakaria berkata, beliau belum terfikir untuk terlibat dalam politik dan menjadi calon pilihan raya kecil kerusi Parlimen Bukit Gantang.

Katanya, buat masa ini, beliau lebih selesa dengan jawatan yang disandangnya itu.

“Saya tidak terlibat dengan politik, minta maaf lah,” katanya ketawa kecil ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.kah kah kah… kah kah kah… kah kah kah…

kah kah kah… POLITIK ?.... kah kah kah

kah kah kah… TAK TEDRLIBAT???.... kah kah kah......

Kena percaya ni...sebab mufti yang kata ....tapi bila kenyataan dikeluarkan dalam utusan melayau maka kita kena fahamlah bahawa jika kata tidak maka jawapannya ialah betul....dan jika betul maka dia tak buatlah...fikir2 dan timbang2lah wahai rakyat sekelian...!!!!

BARU MASUK !!! PUNGUTAN SUARA MERDEKA CENTER


MERDEKA CENTER

Culaan suara ini dilakukan kepada pengundi berdaftar di Perak. Culaan ini di kendalikan oleh Merdeka Center pada 8hb Ferbuari 2009.

APA YANG DI TEMUI :

- 74 peratus berpendapat Dewan Undangan Perak wajib di mansuhkan sebaik sahaja tiga Adun PKR berpaling tadah.

- 76 peratus berpendapat ‘ orang ramai, melalui pilihanraya yang seharusnya mendirikan kerajaan’.

- 62 peratus berpendapat ‘peranan Istana membuat keputussn’ bermakna Istana tidak mengitiraf kemahuan rakyat

- 66 peratus berpendapat mereka tidak dapat menerima kerajaan negeri yang didirikan melalui ‘ berpaling tadah ’.

- 59 peratus merasakan krisis di Perak ini akan menghakiskan lagi sokongan orang ramai terhadap Barisan Nasional

Secara keseluruhan culaan ini berpendapat MB dan BN boleh duduk di kerusi kerajaan Perak tetapi ramai rakyat Perak tidak menghalalkan kuasa mereka.

PROJEK MEGA MAKAN TUAN - KESAH BENAR - HOT !!Dolah Badawi terperangkap dalam lift selama 30 minit pagi tadi.

Lift ini di Putrajaya International Convention Centre.

Inilah projek mega yang sudah mula runtuh rantah.

Berapa ratus juta pemaju sudah kaut.

Siapa main con dan berapa puluh sub con yang meniaga atas angin.

Siapa kontrektor projek ini? Ini macam kerja kontrektor dari Senaling.

Pengalaman membuat jamban sekolah di Batu Kikir kemudian membuat Convention Center.


ANAK MERDEKA PENENTU MASA DEPAN....Esok, 13 feb 09 Jumaat, SPR akan masyuarat dan umumkan hari penamaan calun serta tarikh hari pilihanraya kecil (PRK) di Parlimen Bukit Gantang, juga sebentar tadi, pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz ada menyatakan Parlimen Bukit Gantang sudah tentu dan DUN Bukit Selambau tunggu esok semasa masyuarat dibentangkan sama ada kekosongan atau tidak.....amkkualalangat.blogspot
SIDANG AKBAR JAM 3ptg TADI


IPOH, 12 Feb,:-Kita akan failkan kes memohon dari Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur jam 11.30 pagi esok untuk isytiharkan Kerajaan Haram tidak sah dan Pakatan Rakyat adalah kerajaan yang sah dan saya mohon bagi sokongan dan tidak buat apa-apa provokasi. Demikian antara kenyataan akhbar YAB Menteri Besar Perak, DS. Muhammad Nizar Jamaluddin di Kediaman Menteri Besar di sini ..... amkkualalangat.blogspot

12 Februari 2009

BERITA TERKINI 1 DAN 2

1-Sidang akhbar jam 3.00 petang ini di Kediaman MB

Satu sidang akhbar akan di adakan bertempat di kediaman Menteri besar perak pada jam 3.00 petang ini. Pihak Media telah dimaklumkan mengenai perkara tersebut.
Baca Seterusnya...
2-Salah guna kuasa Zambry, dilapor ke SPRM .

IPOH, 12 Feb.:- Satu laporan salah guna kuasa oleh Menteri Besar Kudeta Perak, Zambry Abdul Kadir telah dilakukan oleh Pimpinan Parti Pakatan Rakyat di Pejabat Suruhanjaya Anti Rasuah Malaysia (SPRM) pada jam 11.05 minit pagi tadi .
Baca Seterusnya...
Muh keBukit Gantang Jangan ke Bukit Aman.......

Kita dah ke Permatang, ke Kuala dan kalini, kita tukar selera pula. Muh ramai-ramai ke Bukit pula. Bukit apa tu? Bukit Gantang le.. Lagi satu Bukit Selambau, kat SP Kedah. Simpan dulu cerita Kedah yang banyak Selambau tu.

Penyandang tu, kita tetap bersedihlah, berterima kasih, dan perlu PAS membela keluarga mereka. Tapi perjuangan tetap perjuangan yang tidak boleh berhenti walau seharkat.


Cuma, tak boleh la yakin macam 2004. Belajar dari sejarah ma. Bergantung kepada Allah dengan sebenar-benar bergantung. Kerja sebagai manusia dengan sebenar-benar kerja. Bukit Gantang bukan kubu macam Permatang Pauh ma, dan bukan macam Kuala Terengganu yang pengundi diorang fleksibel. Anytime jer leh tukar2 parti.

So, pesan wa pada diri sendiri dan semua, jangan poyo ma. Jangan terlalu agreasif sehingga menakutkan pengundi atas pagar, pengundi berkecuali, pengundi protes UMNO.

JANGAN TERLALU AGREASIF!

Maklumlah, semangat tengah panas akibat liwatan kerajaan BN. Kang ada pulak yang konvoi masuk kampung2, bunyi hon, bising2, provoke2, guna bendera PAS pulak kang.

Ya Allah, jika inilah hikmah di sebalik polemik yang melanda negeri Perak ini, kau berikanlah kemenangan kepada rakyat dalam mencari pengganti MP Bukit Gantang, dan cucurilah rahmat yang beroanjangan buat rohnya. Amin
12/02/09. KHAMIS
PETIKAN BERITA DARI YB TITI SERONG(ADUN PERAK)

(KLIK 1,2,3)
CINA ISLAM
12/02/09 Khamis.
'memperkudakan' atau 'diperkudakan'.

UMNO/BN suka sangat menggunakan perkataan 'memperkudakan' atau 'diperkudakan'...sah depa ni suka dengan kuda..

kalau dari suara2 UMNO/BN selalu disebut...
PAS 'diperkudakan' oleh DAP dan PKR.. amkkualalangat.blogspot