ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Nov 4, 2010

DIMANA HAK RAKYAT UNTUK PILIHANRAYA?

Beginilah keadaan banjir yang melanda di negeri kerajaan Kedah. Apa yang berlaku pimpinan Umno saja yg nampak macam prihatin kepada rakyat. Bila lihat kat TV semuanya umno lah yg kerja kuat untuk membantu. MB Kedah macam takde ambil berat.
Kalau di Perlis MB Perlis sibuk ambil tanggungjawab untuk rakyat. Kalau macamni siapa yang bertanggungjawab untuk rakyat yang umno berkata ADIL dan SAKSAMA? Biarlah kalau nak ADIL pada yang HAK, dan SAKSAMA juga pada yang HAK. Itu baru dikatakan Kerajaan Untuk Rakyat Malaysia.


jangan perbodohkan rakyat, akhirnya rakyat menjadi sengsara.