ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Aug 1, 2010

AMANAH YANG DITUNTUT OLEH ISLAM

ABDULLAH SANI? YA ABDULLAH SANI BERSAMA HANYAR

Pada 4 ogos 2010, Hanyar bersama MP Kuala Langat akan menemui penduduk Kg Sungai Sedu yang mengadu berbagai masaalah tertunda dan Insyallah akan dapat dirungkai apabila A/Parliman turun padang. Masaalah yang menjadi perhatian adalah soal sosial yang sebelum ini terlepas pandang.
Hanyar mengharapkan apa saja yang dilaksanakan adalah t/jwb sebagai pemimpin serta lebih-lebih lagi beliau adalah ahli Parliman diK.Lgt. Amat rugi jika rakyat memilih beliau utk melaksanakan amanah dan ada pula, tangan-tangan kotor merosakkannya. Hanyar tidak merasa bersikap berdendam, malah terbuka untuk beribadah utk rakyat marhain khasnya utk K.Lgt. Prinsip Hanyar adalah ;-

Manusia lumrah melakukan kesalahan
dan sebaik-baik orang yang melakukan
kesalahan ialah mereka yang cepat-cepat
bertaubat
~ Riwayat Ahmad & Tarmizi

 Sebelum ini telah beberapa kali MP ini bersama Hanyar melakukan kerja amal dan mendapat kejayaan dan berhemah. Alhamdulillah.