ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Aug 14, 2009

14/08/09. Jumaat.

AMARAN KERAS KEPADA BERITA TIDAK BENAR.


Hanyar menyeru sekali lagi kepada rakyat Malaysia yang berpendidikan tinggi supaya bertindaklah seperti manusia yang berakal waras untuk menerima sesuatu maklumat. Jangan lah jadi penghasud sepertimana Pemuda Cawangan Umno Telok Datuk yang tidak mahu menyelidik, tetapi menjadi pengkianat rakyat.

Menjadi manusia yang beragama Islam, berpandulah kepada Alquran dan Hadis untuk tidak menjadi terpesong. Jangan kerana kepentingan politik sendiri, sanggup menjadi orang suruhan pada yang berita sebenar kepada berita tidak benar.

Kepada isu arak yang dikaitkan dengan Exco Kerajaan Tempatan YB Ronei Leu adalah berita yang diwar-warkan dari pemerintah 1 Malaysia tidak benar.

Pada rakyat Malaysia yang cintakan aman damai serta ekonomi kepada meningkat, perlulah bertanggungjawab pada semua lapisan rakyat (kaum) jangan cuba memfitnah/ menghasud/ merosak pemikiran rakyat untuk menjadi kepentingan politik, sanggup menzalimi diri sendiri.

Umno wajib bertanggungjawab menyebarkan berita sebenar dan jangan menjadikan modal isu tidak betul untuk tujuan kepentingan parti. Kalau Umno menyifatkan bertanggungjawab kepada semua bangsa untuk adil, tidak perlu isu arak di Selangor diputar belitkan berita sebenar. Pakatan Rakyat mempunyai fakta yang benar apa yang berlaku dan janganlah kerohkan keadaan sebenar. Hanyar mewakili rakyat Marhaen cabar Umno tolong beri fakta yang tidak boleh bercanggah agar rakyat dapat mempercayai semula Umno yang makin pupus.

Hanyar jamin sekiranya Umno betul-betul jujur dalam pemerintahan, sudah tentu semua kaum akan menghormati tonggak parti BN. Nasihat Hanyar, Umno jangan jadi talibarut kepada saitan laknat. Sia-sia sahaja perjuangan kamu untuk negara Islam yang semua orang tahu.